HappyBag: De sensorische hangschommel

HappyBag: De sensorische hangschommel

In storing staan. Zo noemen wij het altijd gekscherend als onze Thijs overprikkeld raakt en gaat schreeuwen of om zich heen gaat slaan. De oplossing bij ons is om Thijs op dat moment uit de situatie te halen. Vaak gaan we dan met hem naar buiten, waar hij even kan bewegen. Hetzij op zijn trekker (trapauto), hetzij op zijn step of loopfiets. Soms helpt het om hem in de wandelwagen te zetten en buiten een ronde te wandelen. Sinds kort hebben we achterin de woonkamer de HappyBag aan het plafond hangen, zodat we niet altijd naar buiten hoeven om te ontprikkelen.

Sensorische hangschommel

De HappyBag is een sensorische hangschommel van hele zachte stof. Je kunt je er helemaal in verstoppen om lekker te ontspannen, maar je kunt er ook wild mee schommelen voor urenlang speelplezier. Onze Thijs vindt het fantastisch! Meestal steekt hij zijn armen door het gat en laat hij zich voorover meezwieren met de schommel. Andere keren vindt hij het juist fijn om op zijn rug helemaal in het doek te kruipen en zich zachtjes heen en weer te laten wiegen. Elke dag wil hij wel even spelen.

@peggykegel

Wat een ontzettend leuke samenwerking met @happykidoofficial. Thijs heeft er zoveel plezier mee!! #knuffelthijs #ontwikkelingsachterstand #dyspraxie #autisme

♬ I’M FEELING LUCKY – Ellen Once Again

Waarom kiezen voor de HappyBag?

De HappyBag geeft een kalmerend effect, vermindert stress en stimuleert positieve emoties. Ideaal dus voor kinderen, die moeite hebben met prikkelverwerking, ook wel sensorische informatieverwerking genoemd. Een kind met autisme, ADHD, hechtingsproblemen of een andere aandoening hebben vaak last van prikkelverwerkingsproblematiek. Kinderen, die deze problematiek ervaren, kunnen heel heftig of juist nauwelijks reageren op alledaagse prikkels. En de HappyBag geeft een veilig en geborgen gevoel, waardoor het kind kalmeert. Je kunt de HappyBag hier bestellen.

Een plek om te hangen

Je kunt de HappyBag binnen of buiten hangen. De bevestigingsmaterialen zijn meegeleverd, voor hout, maar ook voor beton. In de zomer is het heerlijk als je de hangschommel onder een houten overkapping kan hangen bijvoorbeeld, maar het kan ook in de woonkamer of in de slaapkamer. Je hebt wel een beetje ruimte nodig. Wij hebben gekozen voor de achterkamer. Daar is de meeste plek en straks in januari schijnt het zonnetje daar al als eerste naar binnen. Dat geeft nog een extra relaxed gevoel. Ik zou er bijna zelf nog in gaan liggen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *