Spreker

Ervaringen delen

Elk zorgintensief kind is anders. De een nog medisch-er dan de ander, maar ook het gedrag en de zorg verschilt enorm.

Wij hebben het ‘geluk’ dat Thijs geen medische aandoening heeft, behalve dat er ergens een weeffoutje moet zitten in zijn genen. Die hebben de geleerden tot op heden nog niet gevonden. Geen diagnose dus, maar dat neemt niet weg dat de zorg zwaar is. 

Thijs is enorm leerbaar, maar heeft een concentratieboog van een aardbei. Hij is enorm sterk en heeft geen controle over zijn kracht. Daardoor maakt hij alles, wat hij vast pakt, vaak kapot. Niet bewust, maar vindt alles wel heel erg grappig. Thijs kan door overprikkeling ook gaan gooien, slaan en schoppen. Wat betekent dat hij 24 uur in de gaten gehouden moet worden, waarbij je ogen in je achterhoofd moet hebben. Je staat continu ‘aan’.

Zorgintensief dus!

Thijs is nog maar 6 jaar, maar in die 6 jaar, hebben we al heel veel meegemaakt. Van onderzoeken en het besef van het hebben van een zorgintensief kind, tot de enorme drempels van aanmelding bij medisch kinderdagverblijf, speciaal onderwijs, logeerhuis en WLZ. 

Door Mandy, heb ik geleerd om moeder te zijn en te kunnen zorgen. Door Thijs, heb ik geleerd om te genieten van de kleine dingen in het hier en nu.

Wij zijn een gezin, die graag in mogelijkheden denkt en zoveel mogelijk dingen onderneemt, die ‘normale’ gezinnen ook doen.

Naast de zorg voor Thijs, ben ik ondernemer, een multipassionate, met meerdere inkomstenstromen. Want ik ben méér dan alleen ‘moeder van’.

Ik probeer moeders met of zonder zorgintensieve kids te inspireren om meer uit het leven te halen. 

Je mag ambitieus zijn, shinen, jezelf laten zien, jouw potentie omarmen. En je zal zien, dat je er een enorme bak energie van krijgt en dat je met een positieve blik met beide benen op de grond komt te staan. 

Is het altijd rozengeur en maneschijn? Nee joh, zeker niet. Ik heb ook dagen dat het me teveel is en dat ik jank om elke scheet, die er gelaten wordt. Maar dan denk ik: Vandaag is geweest en morgen is er weer een dag, die je weer met een positieve blik mag beginnen. 

Wil jij me inhuren als spreker voor een zaal met moeders, mommy’s to be of gelijkgestemden? Stuur me dan een mail voor meer info op spreker@peggykegel.nl

Zorg goed voor jezelf, dan kun je ook goed voor je kind zorgen