EEG na slaaponderzoek en slaaptrainer - Peggy Kegel

EEG na slaaponderzoek en een slaaptrainer

Slapende Thijs

Omdat er bij Thijs tijdens het slaaponderzoek van een paar weken geleden, wat pieken in de hersenactiviteit was ontdekt, is er door de neuroloog een EEG aangevraagd. Zo kunnen we kijken of Thijs wellicht last van epilepsie heeft. Ook hebben we een slaaptrainer aangeschaft, die ons hopelijk gaat helpen de nachten van Thijs wat beter te structureren.

EEG na slaaponderzoek

Maandag 20 april 2020 hadden we om 9:45 uur een afspraak met Thijs in Reinier de Graaf voor een EEG. Het is een rare gewaarwording om ineens in een bijna leeg ziekenhuis rond te lopen (vanwege Covid), waar normaal gesproken alle wachtruimtes tjokvol zitten met mensen. Maar het voelde goed. Het EEG is aangevraagd door de neuroloog , omdat er tijdens het slaaponderzoek van een aantal weken geleden, wat pieken in de hersenactiviteit is gevonden. Deze pieken worden ook weleens gezien bij kinderen, die epilepsie hebben. Vandaar nog even de check, maar de kinderarts zei me al dat ze het zeer onwaarschijnlijk acht dat Thijs epilepsie heeft. Maar goed, je kunt het weer afvinken op het testenlijstje…

EEG met een douchekapje

Ik hield mijn hart vast voor dit onderzoek, want met het slaaponderzoek kreeg hij alle elektroden met gips vastgemaakt op zijn hoofd en in zijn haar en was het een gevecht hem te beletten alle draadjes van zijn hoofd te trekken. Lees hier hoe dat slaaponderzoek ging. Maar nu was het anders. Thijs kreeg een soort douchekapje op zijn hoofd, waar de elektroden zo op aangesloten konden worden. Ik moest alsnog wel zijn handjes vast houden, maar hij onderging het zeer gedwee. Het was ook een hele leuke arts, die dit onderzoek bij hem deed. Ze had een goede, kalme energie en dat bracht ze over op Thijs. Het onderzoek zelf was ook zo klaar. De arts hield een aantal keer 20 seconden lang de ogen dicht van Thijs en als laatste kwam er een soort stroboscoop lamp, die een programma afspeelde. Eerst een bepaalde tijd rustige flitsen en daarna werd de snelheid van de flitsen opgevoerd. Thijs vond het allemaal prachtig en na een uur stonden we alweer buiten.

Weer naar MKDV

Thijs mag sinds twee weken alweer naar Medisch KinderDagVerblijf Citykids en hij vindt het fantastisch! Lekker spelen met andere kindjes en oefeningen doen met de pedagogen. Citykids is de afgelopen weken, vanwege Covid, voor 50% open geweest. De kinderen verdeeld over de week, dus minder kinderen op minder dagen. Maar ik was er blij mee en de andere ouders ook! Deze week is hij ook op dinsdag en donderdag geweest. Vrijdag was hij thuis ook echt superlief. Hij heeft goed alleen kunnen spelen, zodat ik ondertussen kon werken aan Heijmans en er kon zijn voor mijn aloë vera klanten. Tussendoor lekker saampjes wat wandelen met de hond of gezellig wat eten of drinken. Ik ben supertrots op hem!

Zazu slaaptrainer

De aanschaf van een slaaptrainer

Helaas zijn de nachten de afgelopen weken weer drama. Op aanraden van Basalt heb ik Zazu slaaptrainer (schaap) gekocht. We weten echt wel dat het even gaat duren, voordat Thijs dit echt doorheeft, maar we kunnen het in ieder geval proberen, toch? Je stelt de tijd in dat Thijs ‘s avonds moet gaan slapen. op dat tijdstip gaan de oogjes van het schaap dicht en brand er een rood lampje. Als Thijs ‘s nachts wakker wordt, kun je dus aangeven dat de oogjes van schaapje nog dicht zijn, dus dat Thijs ook nog moet gaan slapen. Nou, vannacht was meneer om 4:00 uur wakker…ik het schaap weer uitgelegd en Thijs probeert echt wel te slapen, maar elke keer als hij bijna wegvalt, komt hij toch weer wakker. Om 6:00 uur heb ik het stokje aan Patrick overgedragen. Thijs heeft niet meer geslapen….

Frustratie

Ik snap er echt niks van en het is echt reuzefrustrerend. Als je Thijs ‘s avonds naar bed brengt, slaapt hij binnen 5 minuten, met hier en daar een uitzondering. Maar altijd rond half vier ‘s nachts wordt Thijs wakker. Ik zou zo graag willen dat hij kon vertellen wat er dan is. Hij huilt ook niet ofzo, maar hij is gewoon klaarwakker. Ik kan hem ook niet gewoon maar laten liggen en zijn gang laten gaan in de hoop dat hij weer in slaap valt, want dan gaat hij in bed staan en keihard kloppen/bonken op alles wat maar geluid maakt. De houten omranding van zijn bed vooral. De buren vinden dit natuurlijk ook niet zo tof. De verzwaringsdeken, die we te leen hebben, lijkt wel wat te werken. Hij blijft zeker rustiger liggen. Maar waarom dan zo wakker? Wie voor mij de oplossing heeft…ik hoor het graag!!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *