Wmo of PGB inzetten voor medisch kinderdagverblijf - Peggy Kegel

Rollercoaster

Wauw, wat een enerverende week hebben wij gehad! Afgelopen dinsdag had ik een afspraak met een dame van WMO gemeente Lansingerland, want daar wonen wij. We hebben namelijk een aanvraag gedaan voor een aangepaste driewielfiets voor Thijs. Tot mijn grote vreugd had zij ook een jeugdconsulente mee genomen om een ondersteuningsplan voor het medisch kinderdagverblijf te maken. Yessssss, wat snel opeens!!

Medisch kinderdagverblijf

Dit moet ik even uitleggen… Thijs stond op de wachtlijst bij Citykids Delft. Dit is een medisch kinderdagverblijf, waar Thijs terecht zal komen in het ontwikkelcentrum. Dit zou een verlengstuk zijn van de huidige Therapeutische PeuterGroep (TPG) van Basalt Revalidatie en zit in het hetzelfde gebouw. Lekker makkelijk dus! Twee weken geleden kregen we te horen dat er voor Thijs per 1 maart 2020 plek is bij Citykids. Jeeeeeejjjjj!!!

Wmo of PGB voor het medisch kinderdagverblijf?

Citykids heeft contact gezocht met gemeente Lansingerland, omdat zij gewoonlijk vanuit een WMO-potje dit financieren. Helaas bleek er geen contract te zijn tussen die twee en gaf de gemeente aan dat we een Persoons Gebonden Budget (PGB) moesten aanvragen. Dit betekent dat een jeugdconsulent van de gemeente bij ons thuis langs komt voor het opstellen van een ondersteuningsplan.

Emotioneel zware last voor ouders

Het is in het belang van Thijs, maar ook zeker voor mij, dat Thijs zo snel mogelijk bij Citykids kan starten. Ik werd dan ook erg emotioneel toen ik de gemeente belde voor de aanvraag van de PGB. Zij gaf aan dat het erg druk is en dat het wel 8 tot 10 weken kan duren, voordat er überhaupt een jeugdconsulent bij ons thuis kan komen voor een ondersteuningsplan. Oh nee…… ????. Ik zit er behoorlijk doorheen op dit moment. Thijs wordt steeds heftiger thuis. Daar kom ik later op terug. De dame aan de telefoon zei dat ze er een spoeddossier van zou maken, maar dat het dan alsnog lang kan duren…

Toen ik een dag later een telefoontje kreeg van de dame van WMO, huilde ik van geluk!! Oh, wat fijn dat u nu al belt!!! Ik was ondertussen totaal niet meer bezig met de aanvraag van de fiets……daar belde zij dus voor……pfffft, dat was een domper. Die fiets is natuurlijk ook van belang, maar niet zo belangrijk als dat Thijs naar medisch kinderdagverblijf Citykids toe gaat. Ik legde haar uit waarom ik zo verdrietig was en ik merkte dat ze oprecht met me meeleefde. We maakten 3 conceptafspraken in de agenda en ze zou er alles aan doen om ervoor te zorgen dat er een jeugdconsulent met haar mee zou komen naar onze afspraak bij ons thuis. Een paar dagen later had ik haar weer aan de lijn en zei ze dat het wel heel moeilijk ging worden. Er was geen jeugdconsulent beschikbaar.

Eind goed al goed

Afgelopen dinsdag was dus onze afspraak en zie ik twee dames uit de auto stappen…..het zal toch niet waar zijn????? En ja hoor, het was haar gelukt om een jeugdconsulent mee te nemen. We hadden een goed gesprek, ik kon goed mijn ei kwijt en Thijs leek op dat moment ondeugender dan ooit!! Ze konden dus goed zien, dat de nood hoog is. Ze vertelde me dan ook dat Thijs zo snel als mogelijk bij Citykids kan starten, ook al is het papierwerk bij de gemeente nog niet afgerond. Wauw!!

Ik heb direct met Citykids gebeld natuurlijk. We hebben aankomende dinsdag een laatste intakegesprek en vrijdag gaat Thijs al wennen. Zo fijn!! Opeens is alles dus toch binnen twee weken geregeld!!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *