Thijs maakt sprongen met gebaren - %

Thijs maakt sprongen met gebaren

Wat gaat Thijs toch steeds ontzettend vooruit! We zijn aan het oefenen met de gebaren en hij kan nu bijna al een hele riedel achter elkaar. Zo gaaf om te zien. Thijs maakt echt sprongen met gebaren!

Gebaren

Als we aan Thijs vertellen dat hij gaat slapen (gebaar en Thijs doet het na), dan gaan we eerst handjes wassen (Thijs doet gebaar handjes wassen), tandjes poetsen (Thijs doet gebaar tandjes poetsen), boekje lezen (dat gebaar komt later), drinken (Thijs maakt een soort smakkend geluidje met zijn mond) en slapen (gebaar en Thijs doet het na). Voordat we de trap naar boven op gaan, wijzen we nog even de picto aan van ‘bed’. Thijs raakt het daarna ook aan. Ik vind het echt knap!!

Bedtime ritueel gebaren

Het bedtime ritueel verdelen Patrick en ik. Meestal gaat Patrick met Thijs naar boven en doet luier, pyjama en tanden poetsen. Daarna kom ik en ik vind het heerlijk om samen met Thijs een boekje te lezen. Thijs kiest dan tussen ‘Welterusten Kareltje‘ en ‘Nijntje’. Het grappige vooral is dat hij steeds om en om kiest.

Thijs zit dan lekker op schoot in pyjama en slaapzak en een rietjesbeker met water. Tijdens het boekje lezen, maakt Thijs gebaren van woorden, die in het boekje voorkomen. In ‘Welterusten Kareltje’ gaat Kareltje met de pantoffeltrein van zijn papa naar ‘Station Etelen (keuken)’ en Thijs maakt het gebaar ‘eten’ samen met mij. Daarna naar ‘Station Wasselen (badkamer)’ en Thijs maakt het gebaar van ‘bad’. Hier gaat Kareltje handjes wassen (Thijs maakt gebaar) en tandjes poetsen (Thijs maakt gebaar). Als laatste gaat Kareltje naar ‘Station Slapelen (slaapkamer)’ en Thijs maakt hier het gebaar ‘slapen’ samen met mij. Als het boekje uit is, zeg ik en maak ik de gebaren ‘boekje lezen is klaar’. Dan vraag ik of Thijs dit zelf kan en ja hoor, Thijs maakt dan zelf deze gebaren. Ik ben echt supertrots op hem. We knuffelen nog even heel stevig en dan leg ik hem op bed om te slapen. Klik hier voor een filmpje van het bedtime ritueel van Thijs.

Gebaren en pictogrammen

Boekje lezen met Thijs is echt mijn ding. Als Patrick en ik het bedtime ritueel omdraaien, dan mag Thijs een filmpje kijken op de telefoon. Dat is meestal Bumba. We zaten vandaag te denken om nog 2 picto’s toe te voegen aan ons assortiment, te weten: ‘Boek’ en ‘Bumba’. Zo kan Thijs straks zelf een keus maken voor het bedtime ritueel.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *