A&O Hostels; een combinatie van hotel en hostel

A&O Hostels; een combinatie van hotel en hostel

Zoals je in mijn eerdere blog hebt kunnen lezen, zijn we op vakantie geweest naar de Dolomieten in Italië. Omdat het te ver is om in één keer te rijden (zeker met Thijs) gingen we op de heen- en terugreis overnachten, zodat we de autorit in tweeën konden splitsen. Op de heenreis sliepen we in Stuttgart en op de terugweg in Frankfurt. Dit deden we bij A&O Hostels, een combinatie van een hotel en een hostel.

Goed, goedkoop en voor iedereen geschikt

Als je op doorreis bent en je wilt goed en goedkoop overnachten vlakbij het centrum van de stad, dan zit je bij A&O Hostels goed. Volwassenen kunnen vanaf ongeveer een tientje per nacht overnachten en kinderen tot 12 jaar slapen zelfs gratis! Of je nu een backpacker of soloreiziger bent, met de familie of voor zaken onderweg bent: A&O Hostels bieden aantrekkelijk geprijsde en comfortabele kamers van hotelniveau, meestal direct in het centrum van de stad. Van éénpersoonskamers tot meerbedkamers. Voor ieder wat wil en voor iedereen geschikt. Vooral families met kinderen zijn zeer welkom, met tot wel 8 kinderen!

@peggykegel

Kijk met ons mee naar onze eerste overnachting bij A&O Hostels in Stuttgart. Daarna door naar onze eindbestemming. #oppad #opvakantiemetzorgintensiefkind #zorgintensief #aohostel #stuttgart #knuffelthijs #ontwikkelingsachterstand

♬ Trip – Axero

Ervaring A&O Hostels Stuttgart

Na 7 uur rijden met de auto, inclusief wat plas-, tank- en lunchpauze, kwamen we bij A&O Hostels Stuttgart aan. Bij binnenkomst werden we alleraardigst ontvangen en werden we verwezen naar onze familiekamer. Dit is een ruime schone kamer met een tweepersoonsbed (twee losstaande aan elkaar geschoven) en een stapelbed. In de badkamer is een douche en een wastafel. Het toilet is separaat. Ook fijn! Op een tafeltje staat wat lekkers te eten en te drinken, wat je vrij mag pakken. Het enige minpuntje aan de kamer is, dat de gordijnen niet helemaal de ramen bedekten, dus het was al vroeg heel licht in de kamer. Bij de ontvangstruimte is de receptie, een bar, biljarttafel, voetbaltafel, kidscorner, grote lees-/werktafel en een tv screen. De gratis WiFi is supersnel. Het ontbijt werd in een zaal beneden geserveerd. Thijs heeft zowaar zonder moeite in het onderste stapelbed geslapen. Wat is het toch een grote, knappe knul.

Ontbijten bij A&O Hostels

Je kunt ook ontbijten bij A&O Hostels. In een aparte ontbijtzaal beneden, staat een buffet met broodjes, beleg, yoghurtjes en een apparaat om zelf wafels of pannenkoekjes te maken. Er is ook voldoende keus aan dranken. Het is niet heel erg uitgebreid, maar je kunt er prima eten. In Stuttgart was het relatief rustig in de ontbijtzaal. Vooral wat zakenlui en wat mensen, die op doorreis waren. Zeer tevreden over, want ik hou ‘s ochtends niet van drukte. Zeker niet als je er nog een aantal uren in de auto in het vooruitzicht hebt.

Ervaring A&O Hostels Frankfurt

Na een heerlijke vakantie in Italië, overnachtten we op de terugweg bij A&O Hostels Frankfurt. Hier was het beduidend drukker qua mensenmassa, dan op onze heenreis in Stuttgart. Ook hier kregen we een familiekamer, maar deze was zeer klein te noemen en er hing een nare lucht. Er werd al verteld dat er weinig tot geen kamers meer over waren, dus vragen om een andere kamer was eigenlijk een no go. De bedden sliepen wel weer beter dan die in Stuttgart, maar om heel eerlijk te zijn, had ik geen fijn gevoel hier. Het beddengoed kwam wel uit de was, maar er zaten vlekken in. Ook in de dekbedden en in de kussens. Gelukkig heeft Thijs ook hier weer heel knap geslapen in het stapelbed. In de ochtend was het in de ontbijtzaal retedruk. Er was een kamp met rugby-kids én een kamp met voetbalkids. Thijs werd hier erg overprikkeld van, maar hé, nog een paar uurtjes in de auto en we zijn weer thuis.

@peggykegel

Deze @a&o Hostels in #Frankfurt was beduidend minder fijn dan die op de heenweg in Stuttgart. De familiekamer was heel klein en er hing een vieze lucht in de kamer. Ook zaten er vlekken in het beddengoed. De bedden sliepen wel beter dan die in Stuttgart. Het was zaterdag en ontzettend druk met kids. Er was een voetbalkamp en een rugbykamp. My god!! Nu met gierende banden naar huis 😊 #oppad #oppadmetzorgintensiefkind #vakantie

♬ Trip – Axero

Voor herhaling vatbaar?

Van nature ben ik een positief ingestelde meid, die graag de dingen van een zonnige kant ziet. Ik ben dankbaar dat we mochten overnachten in A&O Hostels en onze ervaring in Stuttgart was geweldig. Ik ga er dan ook van uit dat onze mindere ervaring in Frankfurt een toevalstreffer was en dat de andere A&O Hostels zo fantastisch zijn als die in Stuttgart. Het is een ideaal concept voor een overnachting, als je op doorreis bent.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *