Roter Hahn Huberhof in Villanders

Roter Hahn Huberhof in Villanders

Het is alweer een week geleden dat we terugkwamen van vakantie. Wat gaat de tijd toch snel! We mochten een week verblijven op boerderij Roter Hahn Huberhof in Villanders. Roter Hahn is een organisatie die zich richt op het promoten en ondersteunen van de agrarische sector in Zuid-Tirol, Italië. Met maar liefst 1600 aangesloten boerderijen, biedt Roter Hahn vakantiegangers de kans om kennis te maken met het leven op de boerderij en te genieten van de prachtige omgeving. En wauw, wat een fantastisch uitzicht hadden we.

Boerderij Huberhof

Boerderij Huberhof in Villanders wordt gerund door de familie Gasser en biedt vakantiegangers de kans om het echte boerenleven te ervaren. De biologische boerderij is gelegen op een prachtige locatie en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen. De Huberhof is een echte familieboerderij en wordt al vele generaties door dezelfde familie gerund. Het is dan ook niet verrassend dat de familie veel aandacht besteedt aan de kwaliteit van hun producten. In het winkeltje kun je producten uit de moestuin en uit de omgeving kopen en het ontbijt is overweldigend te noemen. De boerderij heeft Kneipp-baden, een blote-voetenpad en een leuke speeltuin voor de kids. Daarnaast is er een kleine veestapel met koeien, geiten, pony’s en kippen. Ook liep er een hele lieve honden en twee katten, waarbij er eentje twee kitten had. Zo lief!

De appartementen in Roter Hahn Huberhof

Huberhof biedt een 4-tal appartementen voor 2 tot 7 personen met een ruim balkon dat uitkijkt over de Dolomieten. Anton, de heer des huizes, is timmerman van beroep en maakt alles zelf. Het nieuwste appartement dat door hemzelf is gemaakt is pas twee weken oud. Wij mochten daar verblijven, maar wij durfden met Thijs de zachthouten vloer niet te betreden, dus we vroegen om een wat ‘ouder’ appartement. Ook die was adembenemend mooi en ruim. Daar kon Thijs gewoon wat meer uit de voeten, zonder dat er snel iets gesloopt werd. Ta, je moet overal rekening mee houden hè?!

Roter Hahn Rielingerhof in Ritten

We werden uitgenodigd door Sonja om nog twee Roter Hahn boerderijen te bezoeken. Sonja is de vertegenwoordiger van deze regio. We gingen naar Roter Hahn Rielingerhof in Ritten waar we Sonja ontmoetten. De Rielingerhof ligt afgelegen op 750 m hoogte, te midden van wijngaarden en fruitbomen. De hele druivenoogst wordt op de boerderij verwerkt tot heerlijke biologische wijn. Daarnaast kunt je er genieten van biologisch vlees en van een grote diversiteit aan groenten en fruit van de eigen boerderij. De boerderij biedt ook appartementen aan. We hebben hier mogen genieten van een zeer uitgebreide lunch van lokale producten. Rielingerhof ligt op een gunstige locatie aan een hiking-trail, dus zij hebben veel aanloop van wandelaars.

Schloss Gravetsch in Villanders

Diezelfde middag werden we om 15:00 uur verwacht bij Schloss Gravetsch in Villanders. In hetzelfde dorp als waar wij in Huberhof zaten. Kasteel Gravetsch stamt uit 1150 en is sinds 1902 eigendom van de familie Pupp. We kregen een rondleiding en keken onze ogen uit. Van de indrukwekkende kelder, tot de plek waar het spek wordt gerookt. Het meest bijzondere aan dit kasteel is dat er twee kerken in zitten; een katholieke kerk en een luteriaanse kerk met een ondergrondse begraafplaats. We mochten ook proeven van het spek. Echt heerlijk!

Vakantie in Zuid-Tirol

We hebben een heerlijke vakantie gehad. Thijs heeft het ontzettend goed gedaan en de Huberhof is een prachtige boerderij, waar vakantiegangers de kans krijgen om het boerenleven te ervaren en te genieten van de prachtige omgeving. Of je nu geïnteresseerd bent in de landbouw of gewoon wilt genieten van een rustige vakantie, de Huberhof biedt voor ieder wat wils. Er zijn tal van mogelijkheden voor uitstapjes. Zo zijn wij naar Klausen (Chiusa) en Bozen (Bolzano) geweest. Voor mensen in een rolstoel is het hard werken om de berg op te komen. Daar heb ik al last van zonder rolstoel, haha. Thijs hebben we zo af en toe wel in de buggy gehad en ook dat is zwaar de berg op. Maar het is zeker de moeite waard om een van de boerderijen van het Roter Hahn netwerk te bezoeken, wan het geeft nét die extra dimensie aan je vakantie.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *