De checkpad; een handzame dagplanner - Peggy Kegel

De checkpad; een handzame dagplanner

Onze Thijs is een jongetje dat veel structuur nodig heeft. Op school en hier thuis werken we met pictogrammen. Die plastificeren we en plakken er magneettape op, zodat ze blijven hangen op een magnetisch whiteboard. Heel handig op zich, maar de tape laat vaak los, dus slingeren de picto’s nog weleens in het rond. Van Gezinnig mochten we de checkpad uitproberen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar toen ik het zag werd ik direct enthousiast. De checkpad is een handzame dagplanner.

Een soepele dagplanner

De checkpad is een hulpmiddel voor kind en ouder om de ochtend- en avondroutine te versoepelen. Een kind weet nu welke taken er gedaan moeten worden door simpelweg op de checkpad te kijken. Er zijn 54 magneetjes meegeleverd waarop een taak omschreven staat. Denk bijvoorbeeld aan tanden poetsen, aankleden, tas inpakken, jas aan enzovoorts. Als een taak is gedaan, draai je het wieltje erachter om en verander je het van kleur. De checkpad heeft een voor- en een achterkant, voor de ochtend- en de avondroutine met 8 wieltjes. Geschikt voor kindjes tussen de 3 en 12 jaar.

Structuur in de ochtend- en avondroutine

Thijs was na de eerste keer uitleggen ook al heel enthousiast! Hij kan al goed zien welke taak er wordt bedoeld met welk plaatje. Zo hebben wij voor de ochtendroutine 6 plaatjes gedaan: Aankleden, ontbijten, haar kammen, schoenen aan, jas aan en tas meenemen. Voor de avondroutine hebben we op de andere kant weer 6 andere plaatjes: schermtijd, avondeten, tanden poetsen, pyjama aan, liedjes zingen en slapen. In onderstaand filmpje zie je hoe Thijs er al heel goed mee omgaat. Hij vindt het geweldig!

Winactie

Heeft jouw kindje ook behoefte aan een hulpmiddel om de ochtend goed te starten en de avond op de juiste manier af te sluiten zonder hoeven te roepen wat er allemaal nog moet gebeuren? Op mijn Instagram is er een winactie. Ik mag van Gezinnig een checkpad weggeven. Een rood exemplaar, hoe leuk!! Ben je nou te laat voor de winactie, dan kun je het altijd nog hier bestellen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *