Blogboot met thema: Kids - Peggy Kegel

Blogboot met thema: Kids

Maandag 11 april mocht ik weer mee met de blogboot. Dit keer met het thema: Kids. Marguerita van Marstyle.nl organiseerde dit weer in samenwerking met Starboard boottocht Amsterdam, waarvoor hartelijk dank. Zoals altijd trappen we af met een voorstelrondje. Deze keer hadden we echt een hele gezellige groep bloggers bij elkaar en vaarden we zo’n 1,5 uur door de grachten van Amsterdam.

Gezinnig

Rianne van Gezinnig was als enige van de uitgenodigde merken daadwerkelijk aanwezig op de blogboot, dus had zij alle ruimte om haar inspirerende verhaal te vertellen. Gezinnig bedenkt en maakt producten, die bijdragen aan plezier en gemak in het gezinsleven voor ouders en kinderen tussen de 3 en 12 jaar. Het ouderschap is niet altijd even gemakkelijk en het is fijn als het gezin aandacht voor elkaar heeft en plezier met elkaar beleeft. De drijfveer van Gezinnig is dan ook: Minder stress en gemopper. In 2010 kwam dan ook het eerste Kletsboek uit en ondertussen is dat een hele Kletsboekcollectie geworden. Allemaal verschillende thema’s, maar met een gemene deler: de kletsboeken stimuleren op speelse wijze het contact tussen ouder en kind.

Emotieklets

Het nieuwste kletsboek heet: Emotieklets. Een praktisch boek over de wereld van emoties. Met dit boek vlieg je samen met je kind naar verschillende eilanden en elk eiland is een emotie: Ontspannen, Verdrietig, Bang, Gespannen, Blij, Boos, Mopperig, Jaloers, Onzeker en Trots. Onderweg leren kinderen hun eigen emoties beter kennen en begrijpen en ontdekken ze hoe ze met hun emoties om kunnen gaan. Een fantastisch hulpmiddel voor thuis, maar ook voor leerkrachten, coaches en therapeuten. Als verrassing zat er in onze goodiebag…het boekje Emotieklets!

TOOT!

Niet fysiek aanwezig op de blogboot, maar wel met een fantastisch cadeau in de goodiebag, is het merk TOOT! Karlijn Vlasblom is trotse moeder van 3 kinderen en de bedenkster van TOOT! In 2019 vroeg haar dochter, van toen 7 jaar, of ze mocht experimenteren met make-up. Eh…..ja, dat mag wel, maar dan gaan we eerst eens kindermake-up kopen, waar geen schadelijke stoffen in zit. Nou, dat was niet te vinden en het bleek dat andere moeders ook met dit probleem kampten. En zo werd TOOT! geboren. Natuurlijke make-up voor kinderen, die vrij is van schadelijke ingrediënten, Vegan is en Cruelty-Free (dus dierproefvrij en vrij van kinderarbeid). Het is jammer dat dit er nog niet was toen mijn dochter nog klein was.

FANTT

Vind je het leuk om samen met je kind te koken en te bakken? Gebruik dan dit snijplankje van Fantt.nl. De snijplankjes zijn er in twee soorten hout: beuken en eiken. En de naam verklapt het al een beetje…Ze zijn gek van olifanten. Het stropen van deze geweldige dieren, gaat hen dan ook aan het hart. Daarom doneert Fantt elk jaar 10% van de winst naar het Wereld Natuur Fonds om deze prachtige beesten te beschermen.

Mijn vorige Blogboot avontuur met thema ‘Tuin’ kun je hier lezen.

One thought on “Blogboot met thema: Kids

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *