Blogboot met het thema: Tuin - Peggy Kegel

Blogboot met het thema: Tuin

In maart mocht ik voor de tweede keer mee met de blogboot. Deze keer met het thema Tuin. Een gezellige rondvaart door de grachten van Amsterdam, georganiseerd door Starboard Boats boottocht Amsterdam en Marstyle. Er vaarden zo’n twaalf bloggers mee en er werden verschillende tuinproducten gepresenteerd. Barbara van PR Matters trapte af en kondigde haar twee klanten van Wolfgarten en Ubbink aan.

WOLF-Garten e-multi-star™-systeem

Als eerste kregen we het e-multi-star-systeem van Wolfgarten te zien. Volledig op accu dus. Op een van de 15 stelen kunnen wel 70 opzetstukken voor alle tuinklussen aangesloten worden. Van heggenschaar tot gazontrimmer. En dat met slechts één klik én met dezelfde accu, want je gebruikt vaak steeds dezelfde steel, die ook nog eens ergonomisch is. Ligt lekker in de hand dus.

Nature regentonnen en watermeters

Ubbink was als tweede aan de beurt en vertelde het volgende: Bij 33% van de Nederlandse woningen met een tuin staat tegenwoordig al een regenton om water op te vangen en te hergebruiken. Waar eerst vooral regentonnen van 100 tot 200 liter populair waren, ziet de leverancier in Nederland het laatste jaar een verdubbeling in de verkoop van de regenton van 276 liter. Steeds meer mensen willen graag hun tuin bewateren met regenwater en omdat de het soms heel hard en veel kan regenen en daarna een behoorlijke periode droog kan zijn, heb je dus een grotere opslag nodig. De watermeters kunnen je vertellen hoeveel regen er is gevallen en hoe het is gesteld met het hemelwater. Tuinmerk Nature® heeft verschillende praktische producten om het hemelwater bij te houden, op te vangen en te hergebruiken. 

Nature kweekproducten

Van aardappelen tot basilicum en courgette: uit eigen tuin smaakt alles beter. Helemaal als je het duurzaam kweekt natuurlijk. Met de producten van tuinmerk Nature® is het extra gemakkelijk, zelfs voor wie op het balkon wil tuinieren. We kregen allemaal een mini kweekkas mee, waar een biologisch afbreekbare kokosmat op de bodem ligt. Doordat deze vocht vasthoudt wordt de ontkieming van de zaden bevorderd. Je kunt hier de lekkerste groenten en kruiden in kweken.

De wereld van Snor

Jammer genoeg niet fysiek aanwezig, maar uitgeverij Snor was ook van de partij. We ontvingen het boek ‘Je eigen Paradijs‘, waarin je stap voor stap wordt uitgelegd, hoe je je huidige tuin kunt omtoveren naar een biodiverse tuin. En een superleuk ‘Pluktuin kaartenboekje‘, waarin 32 bloemenkaarten zitten van Agnes Loonstra.

Goodiebag

Als afsluiter kregen we een goodiebag mee, waarin, van alle besproken merken, leuke en handige spulletjes in zat. Ontzettend blij ben ik er mee en ben ook gelijk met het kweekkasje in de weer gegaan.

Als je wilt weten hoe mijn eerste blogboot ervaring was, klik dan hier

One thought on “Blogboot met het thema: Tuin

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *