Lente met Nijntje - Peggy Kegel

Lente met Nijntje

De lente is weer in aantocht en hoe leuk is het om de natuur weer te zien ontwaken uit zijn winterslaap. Bij ons in de straat zie de bomen weer vol met prachtige witte bloesem. Daar kun je helaas maar kort van genieten, maar poeh wat een gaaf gezicht. Ook de diertjes hebben weer zin in het voorjaar en krijgt iedereen weer de voorjaarsschoonmaak kriebels. Yep, ik ook, hihi. Natuurlijk pak je dan ook (voor)leesboekjes, die het thema van het voorjaar hebben. Leuk om je kindje mee voor te bereiden. Zo begint onze lente met Nijntje.

Nijntje op de kinderboerderij

In het nieuwe boekje ‘Nijntje op de kinderboerderij’ gaat, zoals de titel al verklapt, Nijntje op bezoek bij de kinderboerderij. Het is lente en er zijn allemaal kleine babydiertjes geboren. Zo ziet Nijntje kuikentjes en zelfs een kleine kangoeroe. De bladzijden hebben doorkijkjes, dus kun je alvast stiekem kijken welke diertjes Nijntje nog meer gaat zien. Dit boekje is onder andere hier verkrijgbaar.

Welk seizoen is het, Nijntje?

Een ander nieuw boekje in deze reeks is ‘Welk seizoen is het, Nijntje?’. Beleef samen met Nijntje de seizoenen. Lente, zomer, herfst en winter. Bij elk seizoen hoort een activiteit of een beleving. Het is leuk om te lezen, hoe Nijntje dit ervaart. Ook dit boekje is online verkrijgbaar

Lente met Thijs

Thijs is echt een buitenkind en met dit mooie weer genieten we dan ook met volle teugen van het buiten zijn. Wandelen, steppen, fietsen op de tandem, spelen in de speeltuin en zelfs chillen in de wandelwagen als mama een flinke ronde loopt, hij vindt het allemaal fantastisch. Ook heeft hij steeds meer oog voor de dieren op de kinderboerderij in plaats van dat hij regelrecht naar de fietsjes of naar de speeltuin rent (op zijn manier). Hij krijgt ook echt al een lekker kleurtje van het buiten zijn en zijn haartjes worden al een stuk lichter.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *