Een berichtje aan de opvang of oppas -

Een berichtje aan de opvang of oppas

Als je je kind naar de opvang of de oppas brengt of als de oppas aan huis komt, vertel je vaak mondeling hoe het met je kind gaat of hoe je kind geslapen heeft en dergelijke. Het is menselijk dat zo’n mondeling bericht vaak, in zo’n hectisch brengmoment, niet opgeslagen word door degene, die op dat moment voor je kleine gaat zorgen. Hoe handig is dan een notitieblokje met een berichtje aan de opvang of oppas.

School

Bij Thijs op school maken we gebruik van een heen-en-weerschriftje. Voor kinderen op speciaal onderwijs is dat wel van cruciaal belang, omdat je vaak uitgebreide medische details moet uitwisselen. Ook de therapeuten, zoals de fysio, de ergo en de logopedist maken gebruik van dit schriftje. Zo kun je elkaar uitgebreid op de hoogte houden en heb je een soort ‘logboek’ van het schooljaar.

Een berichtje aan de opvang of oppas

Een berichtje aan de opvang of de oppas hoeft niet perse via een schrift te gaan. Dan heb je vaak genoeg aan een korte notitie. Een oppas wordt bij sommigen zelfs heel incidenteel ingezet, maar je wil toch wat info achterlaten voor de zekerheid. Met de heen-en-weerbriefjes van Deltas maak je in een mum van tijd een berichtje aan de opvang of oppas. De notitieblaadjes zijn namelijk al voorgedrukt met de belangrijkste zaken.

Heen-en-weerbriefje

De lay out van het scheurblok is zo gemaakt dat er ruimte is om te schrijven voor de ouders, maar ook voor de opvang of de oppas. Als ouder vul je de puntjes in bij: ‘Naam’, ‘Datum’ en ‘Aan de crèche/oppas’. En de opvang of de oppas vult de puntjes in bij: ‘Aan de ouders’, ‘Eten en drinken’ en ‘Slapen’. Je kunt ook de eventueel toediende medicatie aangeven en er is ruimte om nog iets leuks of belangrijks te vertellen. Ik zal ze voor onze Thijs zeker gaan gebruiken als hij gaat starten bij het logeerhuis. Wil je zo’n scheurblok met heen-en-weerbriefjes winnen? Kijk dan op mijn Instagram. Winactie loopt tot 13 oktober 2021

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *