Het leed dat reflux heet - Peggy Kegel

Het leed dat reflux heet

Thijs is ondertussen alweer 5 jaar oud en heeft vanaf baby af aan al ontzettend last van reflux, het terugstromen van de maaginhoud. Als baby kwamen er echt hele golven maaginhoud uit en moesten we hem na het eten vooral rechtop houden en zo min mogelijk bewegen. Tegenwoordig uit het zich vooral in flink kokhalzen en af een toe een golf. Ik ben op zoek gegaan naar een natuurlijk alternatief tegen reflux.

Nexium

De meeste kinderen groeien over reflux heen, meestal als ze rond 1 jaar zijn. Anderen blijven er de rest van hun leven last van houden. Als kinderen wat ouder worden krijgen ze vaak esomeprazol (Nexium) als medicijn, om de aanmaak van zuur in de maag te verminderen. Thijs heeft deze ook gekregen en in principe werkt het goed en hebben we het Thijs heel lang gegeven. Totdat een vriendin aan mij vroeg: “Heb je de bijwerkingen van Nexium ook gelezen?” Eh, dat had ik dus niet. Het is gek….we volgen soms blind de keus van de behandelend arts, zonder ons er eigenlijk in te verdiepen.

Natuurlijk alternatief

Mensen, die ons een beetje volgen en kennen, weten dat wij hier fan zijn van pure aloe vera producten. Deze wonderplant, met meer dan 200 werkzame bouwstoffen, heeft ons al op zoveel manieren geholpen! Vergis je niet in de kwaliteit van verschillende aloe vera producten, die in de winkel te koop zijn. Deze bestaan voornamelijk uit water (hoofdingrediënt staat altijd als eerste op de ingrediëntenlijst) met wat (meestal synthetische) stoffen er aan toe gevoegd. De producten, die wij gebruiken, zijn niet in de winkel te koop, maar via zelfstandigen en hebben als hoofdingrediënt de aloe vera barbadensis miller. Dat is een enorm verschil in kwaliteit!

Geen last meer van reflux

Diezelfde vriendin, die vroeg of ik de bijwerkingen van Nexium had gelezen, vertelde mij dat ik Thijs best wat meer aloe vera te drinken kon geven. Vanaf dat Thijs 3 weken oud is geven wij elke ochtend een beetje aloe te drinken. De perziksmaak vindt hij het lekkerst. Doordat aloe vera onze darmen in balans brengt, heeft Thijs nooit last gehad van darmkrampjes. En het geeft een ontzettende boost aan vitaminen en mineralen.
We geven Thijs nu een paar maanden ‘s ochtends én ‘s avonds aloe vera te drinken en zijn volledig gestopt met de Nexium. We zien niets meer terug van de reflux, behalve als we een weekendje weg gaan en de aloe vera vergeten zijn mee te nemen. Dan heeft hij direct na 2 nachtjes weer last van flink kokhalzen en zure oprispingen. Nooit meer vergeten dus!!

Kinderarts over reflux

Twee weken geleden had ik een telefonisch consult met de kinderarts van Thijs en vertelde ik dit verhaal. Ze was erg enthousiast over de aloe vera en vertelde ook dat ze liever geen Nexium voorschrijft, maar dat er niet echt een alternatief is. Wel dus!!

Wil je weten wat aloe vera voor jouw kindje kan betekenen? Schroom dan niet om me een berichtje te sturen.

14 thoughts on “Het leed dat reflux heet

 • Wij hebben ook aloe vera drank geprobeerd bij onze 4 weken oude baby.
  Inderdaad goede verhalen over gehoord.
  Maar aloe vera drank in combinatie met nutramigen werkt dus niet. Hij gaf en nog kleine beetjes terug en huilde nog om het zuur wat naar boven kwam en hij raakte er verstopt van.
  Dus niet voor iedereen een goede ervaring helaas.

  • Peggy Kegel says:

   Wat vervelend zeg! Er zit echt veel verschil in aloe vera dranken hoor. Wij gebruiken echt die met 84% pure aloe vera gel voor Thijs en voor mezelf die met 97% pure aloe vera gel. Nutramigen is een niet-natuurlijk middel. Dus ligt de niet-werkende combinatie dan aan de aloe vera of aan de Nutramigen, vraag ik mij dan af….

 • Heb je een tip waar ik de goede kan kopen voor mijn 8 weken oude baby? Wij hebben omeprazol gekregen, maar het staat me zo tegen!
  Groetjes Shelley

  • Peggy Kegel says:

   Hoi Shelley,
   Op mijn website zie een tabblad met Aloe Vera shop. Kijk daar eens bij kopje ‘dranken’. Bij een 8 weken oude baby kan een of twee theelepeltjes drank per dag al voldoende zijn. Het kan wel even duren voordat je resultaat ziet, omdat het een natuurlijk middel is. Maar hoe fijn als je de omeprazol achterwege kunt laten uiteindelijk?

 • Jacoline Oudijk says:

  Beste Peggy,

  Mijn zoontje van nu 6 maanden heeft erge last van Reflux. Veel spugen, veel huilen/krijsen en weinig slapen. We zijn echt ten einde raad. Hebben een tijdje omeprazol geprobeerd maar werkte onvoldoende. Zou Aloë vera kunnen helpen??
  Groeten Jacoline Oudijk

  • Peggy Kegel says:

   Hoi Jacoline, laten we voorop stellen dat ik geen arts ben. Voor mijn Thijs werkt de aloe vera drank perfect. Wees bewust welke aloe vera drank je koopt. Die in de reguliere winkels koop je vooral water, met suiker en een klein beetje aloe vera. Hierbij een link naar degene, die wij gebruiken met 15% korting https://thealoeveraco.shop/wiQ3rGn9

 • Hallo Peggy,

  Ik ben via via op hetgeen gestuit dat aloe Vera kan helpen bij verborgen reflux. Onze dochter is nu 5 weken en krijst er over. We hebben nu een week omeprazol in gebruik, dit hielp onze zoon 4 jaar geleden enorm, vandaar weer ik gebruik. Echter na een week gebruik nu bij onze dochter nauwelijks tot geen verschil.
  Ik zie de aloe vera die jij adviseert is 84% aloe Vera. Echter zie ik ook merken zoals Mattison waarop staat 100% biologische aloe vera sap. Of Holland and Barrett zelfs met een 100% biologische aloe vera sap. Kun jij mij vertellen waarom jij het merk van Forever ‘beter’ vindt?
  Bedankt. Groetjes Annemarie

 • Hi Peggy,
  Ons zoontje is 9 weken oud en heeft verborgen reflux. Tijdens het voeden weigert hij halverwege de fles omdat hij pijn heeft. We zijn door jouw blog begonnen met hem 2 lepeltjes aloe vera per dag te geven en hopen dat dit helpt. Ik zie het namelijk niet zitten om hem maagzuurremmers te geven. Ik vroeg me af na hoeveel dagen jij resultaat zag bij jouw zoontje?

  • Peggy Kegel says:

   Hi Dem, Wij zagen met en week of twee al wel verschil. Ik snap heel goed dat je geen maagzuurremmers wil gebruiken, daarom zijn we de aloe vera gaan geven. Ondersteunt de weerstand ook heel goed!

 • Caroline van laar-Habermehl says:

  Hallo,
  Kan dit ook helpen voor exceem? Mijn zoontje heeft koemelkallergie icm erge eczeem ik gebruik de propoliscreme maar misschien is het beter om de oorzaak aan te pakken? Mag dat met 8 maanden?

  • Peggy Kegel says:

   HI Caroline, sorry, ik zie nu pas je bericht. De propoliscreme is al geweldig, maar oom een combi te maken met de aloe vera drank is zeker aan te raden. Inderdaad omdat je dan de oorzaak kunt aanpakken van het probleem. Ik zou dan de aloe vera Peach nemen, omdat perzik de huidconditie ook ondersteunt.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *