Dans mee met Nijntje puzzelboekje - Peggy Kegel

Dans mee met Nijntje puzzelboekje

Onze Thijs houdt van bewegen en doen. Steppen, klimmen, klauteren, muziek en dansen, maar ook van boekjes, stickers, auto’s en puzzelen. De rustmomentjes proberen we te vangen in (voor)leesmomentjes. Thijs heeft een brede interesse in boekjes. Hij vindt van alles leuk, maar Nijntje is toch wel een van zijn favorieten. Wat leuk dat Nijntje dan nu een Dans mee met Nijntje puzzelboekje heeft!

Samen lezen

Samen boekjes lezen is een van de favoriete bezigheden van Thijs. Hij kan het gebaar van ‘boek’ dan ook al heel goed. Vaak geeft hij uit zichzelf aan dat hij een boekje wil lezen, door me het gebaar te laten zien. Dan gaan we naar de kast en kiezen we samen een boekje uit. Dan kruipen we samen op de bank en lezen we samen. Thijs gaat ook graag met onze zorgverlener naar de bibliotheek en ook dat gebaar kan hij al. Hij kijkt zijn ogen uit en kiest zelf de boekjes. Boekjes van Nijntje behoren wel tot zijn favorieten. In het nieuwste boekje ‘Dans mee met Nijntje’ neemt Nijntje op elke bladzijde een vriendje mee om te dansen.

Puzzelen is goed voor de fijne motoriek

Dans mee met Nijntje is een (voor)leesboekje met in elke bladzijde een puzzelstuk. Je kunt ze er stuk voor stuk uit halen. Als je alle puzzelstukjes uit het boekje hebt gehaald, dan kun je die ook weer in een treintje aan elkaar leggen en dansen alle vriendjes samen. Thijs moet er om lachen en heeft dan de grootste lol. Zoals je weet heeft Thijs heel veel moeite met zijn fijne motoriek en met deze puzzelstukken kunnen we goed oefenen. Met zijn vingertjes probeert hij de stukken uit het boekje te pielen en uiteindelijk lukt het. Hij krijgt ze gelukkig niet zo snel kapot, omdat het goed stevig karton is. Dat is een handige zet van de uitgeverij. Mocht je ook interesse hebben in dit superleuke boekje, dan kun je die hier bestellen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *