Fijne motoriek oefenen met puzzelen Peggy Kegel -

Fijne motoriek oefenen met puzzelen

Zoals je wellicht weet is de fijne motoriek niet zo best van Thijs. Hij is wat ‘onhandig’ te noemen. Zo kan hij bijvoorbeeld (nog) niet eten met een vork of een lepel en vind hij het lastig om kleine priegeldingetjes op te pakken met zijn vingertjes. Wat we onder andere doen om dit te stimuleren is de fijne motoriek oefenen met puzzelen.

Soorten puzzels

Natuurlijk hebben we een hele stapel houten puzzels met grote en kleine knoppen. Dat gaat eigenlijk al redelijk goed met het inleggen daarvan. Uiteraard zijn de puzzels met grote knop makkelijker voor Thijs en heeft hij nog wat moeite met de puzzels met een kleine knop. Maar we boeken nog steeds vooruitgang. Vorige week hebben we een ander soort puzzel geprobeerd. Een echte legpuzzel.

@peggykegel

Thijs is alweer helemaal koortsvrij!Dus aan het puzzelen geslagen met deze leuke 4in1 puzzel. Winactie op Insta! #knuffelthijs #bertoy #indenolifant

♬ Baby Work It – Your Favourite Garçon

Mudpuppy

Van In den Olifant kregen we een 4 in 1 ‘Animals of the world’ puzzelset voor de allerkleinsten, waar we mooi als eerste mee kunnen oefenen. De set is van het merk Mudpuppy en dat is een Amerikaans bedrijf, die ervoor wil zorgen dat kinderen en volwassenen genoeg uitgedaagd worden met allerlei puzzels en speelgoed, dat er zo min mogelijk voor of achter het welbekende scherm gezeten word. In de doos zitten in totaal 4 puzzels van 4, 6, 9 en 12 stukjes en zijn van heel dik, stevig karton. Zelfs bestand tegen onze Thijs, haha. Een legpuzzel in elkaar leggen is toch weer een andere methode dan de knoppuzzel, dus weer even anders voor de fijne motoriek van Thijs.

Winactie op Instagram

Omdat wij zo enthousiast zijn, mogen wij een exemplaar weggeven. Op ons Instagramaccount kun je deze puzzel winnen. De winactie loopt nog tot en met dinsdag 15 februari 2022, dus wees er snel bij. Daarna is de puzzel uiteraard gewoon online te koop bij speelgoedwinkel In den Olifant. Heel veel puzzelplezier gewenst!!

One thought on “Fijne motoriek oefenen met puzzelen

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *