4 tips voor een goede nachtrust - Peggy Kegel

4 tips voor een goede nachtrust

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het slapen van Thijs gaat met vlagen erg goed. Soms een week of twee dat hij helemaal doorslaapt en dan weer een week of twee dat hij ‘s nachts 1 a 2 keer wakker is. Het is gelukkig niet meer dat hij 2 of 3 uur lang wakker is, zoals tot ongeveer een half jaar geleden. Hij slaapt nu meestal met een half uur tot een uur weer in. Ik geef je 4 tips voor een goede nachtrust.

Knorrende maag

Zo’n 2,5 jaar geleden ging er opeens een lichtje branden. Thijs was toen zelf ook een jaar of tweeeneenhalf. We zagen, als Thijs ‘s nachts wakker werd, dat hij wel wilde slapen, maar dat het gewoonweg niet lukte. En opeens weet je het….hij heeft gewoon honger (nou ja, dat noemen ze trek in Nederland). Als je trek in eten hebt, kom je gewoonweg niet meer in slaap. Logisch toch?

Tip 1. De kracht van een banaan

Op aanraden van mijn moeder hebben we toen een paar avonden warme melk gegeven vlak voor het slapen gaan, maar dat veranderde helemaal niks. Toen ben ik gaan googelen en las ik een tip van een andere moeder, dat zij vlak voor het slapen gaan een banaan geeft aan haar kind. In banaan zit namelijk natuurlijk melatonine, waardoor je makkelijk in slaap valt én geeft het een vol gevoel. Dat zijn we gaan doen en het gaf direct een hele verbetering!

Tip 2. Pure aloe vera gel

Vanaf dat Thijs 3 weken oud was, krijgt hij dagelijks pure aloe vera gel te drinken. Wij kiezen voor de perzikvariant. Thijs vindt het heerlijk en heeft sindsdien geen darmkrampjes meer. Het ondersteunt tevens het immuunsysteem. Thijs heeft vanaf zijn geboorte ernstige reflux. Dat betekent dat je maagzuur steeds omhoog komt. Wij gebruikten altijd Nexium (door de kinderarts voorgeschreven) als maagzuurremmer. Dat werkte wel goed, alleen kunnen er vervelende bijwerkingen optreden. Een collega van mij gaf mij het advies om de aloe ‘s ochtends en ‘s avonds te geven en de hoeveelheid te verdubbelen. De aloe vera gel, die wij gebruiken, is puur natuur, dus veel fijner dan chemische medicijnen. Sinds dat we de aloe vera 2x per dag geven, heeft Thijs weinig tot geen last meer van reflux en zijn we gestopt met het gebruiken van de Nexium.

Tip 3. Natuurlijke voedingssupplementen

Sinds een half jaar zijn we ook Arctic Sea en Royal Jelly gaan geven aan Thijs. Dit zijn supplementen, die de hersenfunctie en prikkelverwerking ondersteunen. Vooral de Royal Jelly zorgt ervoor dat Thijs genoeg ruimte in zijn hoofd heeft om nieuwe dingen te ondernemen en te leren. Hij is de laatste tijd zo enorm vooruit gegaan in zijn ontwikkeling. Springen op de trampoline, steppen en nu zelfs bezig met een tweewiel loopfiets.

Tip 4. Verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken werkt voor Thijs ook ontzettend goed. Dat geeft druk op het lichaam. Thijs is veel minder aan het woelen, voor en tijdens zijn slaap en slaapt daardoor veel dieper. Toen hij kleiner was, hebben we een kleine verzwaringsdeken te leen gehad van een vriendin, die het zelf gemaakt had. Een jaar geleden heeft mijn moeder een grote eenpersoons gemaakt voor Thijs. Een verzwaringsdeken is voor iedereen aan te raden, die onrustig slaapt.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *