Welk bed kies je voor een beweeglijk kind - Peggy Kegel

Slapen en het nieuwe bed

De afgelopen week vond ik niet zo leuk… Het begin ging goed. We kregen vorige week vrijdag te horen dat Citykids weer op halve kracht open ging, dus mag Thijs op dinsdag en donderdag er naartoe. Jeeejjjjjj, dat geeft lucht!! Dinsdag is hij daar dan ook geweest en kregen we die dag het nieuwe bed van Thijs afgeleverd door Atlas Kidtech.

Het nieuwe bed

We zijn voor het Zeeland bed gegaan, omdat Thijs heel beweeglijk is ‘s nachts en uit bed dreigt te vallen. De afmeting is 180 x 80cm en een hekwerk er omheen van 125cm hoog. Wauw, wat een enorm ding in dat kleine kamertje! Het is nu zaterdag en we hebben de overige meubeltjes nog steeds niet terug gezet in zijn kamer. Gewoon omdat we niet weten hoe we het er in moeten passen..

Even de huisarts bellen

Dinsdagmiddag heb ik even de huisarts gebeld voor mezelf. Ik had al een week geen reukvermogen. Het is echt heel raar als je de poepbroek van je eigen kind niet meer ruikt. De week ervoor had ik al een aantal dagen flinke keelpijn, maar verder totaal niet ziek ouzo. Ik las ergens dat het verlies van reukvermogen ook een symptoom van het coronavirus kon zijn, dus vandaar even belletje gepleegd. Hm…mag ik toch het huis niet meer uit, totdat ik weer klachtenvrij ben…. Ook Citykids even ingelicht en ja hoor…Thijs mag voorlopig niet meer komen. Potverdikkie!!! Thijs is het er ook niet mee eens, want die is de rest van de week behoorlijk tegendraads geweest. Dat half uurtje spelen is er niet meer bij en de hele dag maar jammeren en schreeuwen om aandacht. Logisch natuurlijk, maar van werken is het bijna niet gekomen. Dat haal ik dit weekend wel weer in. Ook dit is weer een voorbeeld van de rollercoaster waar we soms in zitten.

Slapen in het nieuwe bed

Slapen is ook weer drama met Thijs. Hij wil best in zijn nieuwe bed, dat is niet het probleem. En hij slaapt ook best goed in, maar ‘s nachts wordt hij wakker en is hij ook echt klaarwakker. Vannacht was het ook weer feest. Ik werd om 2:30 uur van hem wakker, omdat hij aan het bonken was op de zijkant van zijn bed. Wie weet hoe lang hij al wakker was. ik haal hem er dan heel even uit, geef hem wat water en vaak slaapt hij dan op mijn schoot weer in en kan ik hem weer terug in bed leggen. Al weken werkt deze manier niet meer…

Ademhaling

Ik leg Thijs terug in bed en hij begint te draaien en te woelen en te klooien met zijn ademhaling. Zo noemen wij dat, omdat hij steeds een tijdje bewust zijn adem in houdt en blaast dan na een tijdje zijn adem weer uit. Niet echt een ontspannende oefening om in slaap te vallen. Het lijkt of hij elke keer in slaap valt, maar dan toch nét weer wakker wordt en begint weer opnieuw. Om 4uur sliep hij nog niet. Ik kan (en ik denk meerdere mensen met mij) er heel slecht tegen als ik langere periodes niet goed slaap en werd dan ook pisnijdig op Thijs. Tja, dat helpt natuurlijk ook niet in zo’n situatie.

De beurt is aan Patrick

Ik heb Patrick wakker gemaakt met de mededeling dat het zijn beurt was en ben ik in een diepe slaap gevallen. Om 5 uur werd ik wakker dat Patrick Thijs mee nam naar de woonkamer beneden. WTF!! Je gaat er toch niet aan toegeven om nu al de dag te beginnen?? Kribbig draaide ik me weer om. Later bleek dat Patrick Thijs even uit de situatie wilde halen. Ze hebben een broodje gegeten en om 5:30 uur sliep iedereen weer. We werden om 9:30 uur weer wakker. Pffffft, wat een nacht in de rij van zovelen.

We hebben gisteren een verzwaringsdeken opgehaald, die we een tijdje mogen lenen. Hopen dat dit gaat werken.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *