Thuiswerken met kids tijdens coronacrisis - Peggy Kegel

Thuiswerken met kids tijdens coronacrisis

De meeste mensen in Nederland hebben er mee te maken; thuiswerken met kids tijdens coronacrisis. Maar hoe doe je dat? Hieronder lees je ons verhaal van de eerste weken.

Onze start van de pandemie met kids

We zitten nu in de vierde week van de coronacrisis. Thijs was net 2 keer bij Citykids geweest om te wennen en het ging eigenlijk heel erg goed! Wauw, wat een opluchting was dat! Helaas moest ook Citykids dicht. We zitten nu 4 weken thuis. Mandy en Patrick waren de eerste week thuis en zo konden we om beurten 2 uurtjes ‘Thijsdienst’ hebben. Dat was fijn! Ook heel gezellig zo thuiswerken met z’n allen.

Week 2 en 3 van de lockdown

De tweede en derde week van de coronacrisis gingen eigenlijk boven verwachting goed. Patrick ging weer naar werk, Mandy naar haar vader en Thijs had eindelijk geleerd dat hij best zelf even kan spelen, zodat ik, met een geïmproviseerd bureautje, aan de andere kant van de woonkamer kon zitten werken. Steeds max een half uur, maar dat was prima te doen. Half uurtje werken en dan weer even met Thijs spelen, wandelen of even wat eten. Zo is thuiswerken met kids in de coronacrisis best te doen.

Thuiswerken tijdens de coronacrisis

Patrick en ik werken allebei in de bouw en daar gaat alles gewoon door in deze coronacrisis. Uiteraard met alle voorzorgsmaatregelen, maar die anderhalve meter afstand houden is wel heel lastig, vooral in een bouwkeet. Ik heb gekozen om alles vanuit huis te doen, omdat dat prima kan, maar ook omdat Thijs natuurlijk thuis is. Ik werk 16 uur per week als zzp projectsecretaresse in de bouw en daarnaast help ik andere mensen aan een goede gezondheid en eventueel een extra inkomen. Daar is het ook heel erg druk. Mensen willen in deze tijd een betere weerstand, dus de voedingssupplementen gaan als zoete broodjes over de toonbank. Ook de hand sanitizer en de propoliscreme (heerlijke handcreme voor droge handen) zijn een hot item. Tevens zie je dat mensen in deze tijden inventiever zijn en open staan voor het opzetten van een extra inkomensstroom. Ik laat nu dan ook heel veel mensen het verdienconcept zien van het bedrijf waar ik mee samenwerk. Weinig tijd dus voor extra klusjes in en om het huis, zoals ik zoveel anderen dat zie doen. Ik ben benieuwd: Hoe staat het er bij jullie voor?

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *