De verjaardagsweek van Thijs - Peggy Kegel

De verjaardagsweek van Thijs

Op 19 januari is Thijs 5 jaar geworden. Hij heeft een cadeau gekregen waar zowel Thijs als papa en mama heel blij van worden. Hij kreeg namelijk het boek ‘Nijntje gaat logeren’ met gebaren.

Overladen met cadeaus

We hebben echt een ontzettend bijzondere verjaardagsweek achter de rug en Thijs is ontzettend verwend. Ik had op TikTok laten weten dat je een kaartje kon sturen naar onze postbus voor de verjaardag van Thijs. Hoe daar gehoor aan werd gegeven kun je zien in de volgende YouTube video:

Nijntje gaat logeren met gebaren

Een van de cadeaus waar we vooral heel blij mee zijn is het boek ‘Nijntje gaat logeren’ met gebaren. Deze klassieker van Dick Bruna is opnieuw uitgegeven door Mercis, maar dan met gebaren voor dove en slechthorende kinderen. Zo kun je het boek voorlezen met gebaren. Boven elke zin, staan de gebaren in NmG (Nederlands met Gebaren). Voorin het boek staat een tabel met een uitleg hoe de gebaren uitgebeeld dienen te worden. Zo kunnen ook de minder geoefenden met deze gebarentaal aan de slag. Het is wel even goed kijken en goed lezen, maar het maakt de pret alleen maar groter. Thijs krijgt de gebarentaal steeds beter onder de knie en wil graag meer leren. Daar kan dit boek uiteraard heel goed bij helpen. Wil jij dit boek ook graag in je bezit? Tot en met 1 februari maak je op mijn Instagram nog kans om dit boek te winnen. Ben je te laat, dan kun je het boek ook hier bestellen.

De taart mag niet ontbreken

Op een kinderverjaardag mag een taart natuurlijk niet ontbreken. We mochten bij Gefelicitaart een lekkere uitzoeken. En omdat Thijs van slagroom en Bumba houdt, is het ook een feestelijke Bumbataart met slagroom geworden. Bovenop zitten dan nog lekkere spekjes en Haribo kersjes. We hebben zitten smullen.
De verjaardagsweek zit er weer op en Thijs doet nu de gebaren ‘jarig’ en ‘klaar’ achter elkaar als hij de slingers nog ziet hangen. Oké Thijs, de boodschap is duidelijk….mama gaat de boel weer opruimen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *