Facebook-contacten downloaden; Stap voor stap - Peggy Kegel

Facebook-contacten downloaden; Stap voor stap

Veel ondernemers maken gebruik van hun facebook-vriendenlijst om connectie te maken met eventuele toekomstige klanten of prospects. Hieronder vertel ik je stap voor je stap hoe je je Facebook-vriendenlijst kunt downloaden en in een excel-lijst zet.

Gebruik je pc of laptop

Ga op je computer of laptop naar Facebook en klik rechtsboven op jouw foto. Kies ‘Instellingen en privacy’ en daarna ‘Instellingen’. Vervolgens ga je aan de linkerkant naar ‘Privacy’ en klik daarna weer links op ‘Je Facebook-gegevens’. Op deze pagina kun je je profielgegevens bekijken of downloaden en je profielactiviteit beheren.

Je Facebook-vriendenlijst exporteren

Om puur je Facebook-vriendenlijst te downloaden (exporteren) klik je achter ‘Profielgegevens downloaden’ op ‘bekijken’. Bij ‘Bestandsopties selecteren’ staan ‘Indeling’ en ‘Mediakwaliteit’ al standaard ingevuld op resp. ‘HTML’ en ‘Hoog’. Bij ‘Datumbereik’ kies je voor ‘Altijd’. Vervolgens kies je bij ‘Gegevens selecteren om te downloaden’ aan de rechterkant ‘Alles deselecteren’ en zet je een stuk naar beneden achter ‘Vrienden en volgers’ een vinkje, door het vakje aan te klikken. Vervolgens klik je helemaal onderin op de blauwe knop ‘Een download aanvragen’.

Van Facebook naar mail en weer terug

In je mail ontvang je een bericht dat je de download hebt aangevraagd. Even later ontvang je een mail dat je je bestand kunt downloaden. Ga weer terug naar je Facebook. Daar heb je een melding ontvangen dat je je Facebook-gegevensbestand kunt downloaden. Als je daar op klikt, zie je het bestand. Klik op downloaden. Vul voor de veiligheid jouw wachtwoord voor Facebook in en bevestig dat de gegevens worden opgeslagen op je apparaat.

Kopieer en plak in Excel

Zoek op jouw computer naar je zojuist gedownloade bestand en open ‘friends_and_followers’. Kies daarna het bestand ‘friends.html’. Nu zie je jouw vriendenlijst. Selecteer alles, kopieer en plak in excel. Jammer genoeg staat ook de datum van start Facebook onder de naam van je Facebookvriend. Die kun je eventueel verwijderen mocht dat nodig zijn. En klaar is jouw Facebook-vriendenlijst in Excel.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *