Frustratie ten top Peggy Kegel

Frustratie ten top

Zaterdag was Patrick de hele dag aan het fietsen en was ik alleen met Thijs. Lekker een dagje relaxen. Mandy was afgelopen week bij haar vader, dus die was er ook niet. We zijn buiten gaan wandelen en hebben samen met speelgoed gespeeld. Het was echt heel gezellig. Het enige klusje wat ik die dag wilde doen is stofzuigen.

Zoals je misschien weet wonen wij in een soort drive-in woning met op begane grond de keuken en het kantoor, op 1 hoog de woonkamer en op 2 hoog 3 slaapkamers en de badkamer. Ik wilde alleen de woonkamer en de begane grond stofzuigen. Thijs was in de woonkamer. Daar is het voorste gedeelte afgezet met een traphek. In principe kan Thijs daar geen kwaad, want alles is weg gehaald, behalve de meubels; banken, tafeltjes, tv en tv-meubel (hangen vast aan de muur) en de paneelgordijnen. Uiteraard heeft hij in dat stuk woonkamer de beschikking over zijn speelgoed.

Even alleen in de woonkamer

Het stofzuigen in de woonkamer gaat prima. Thijs vindt het leuk om te helpen en houdt de stofzuigerstang dan vast. Wat een lol hebben we dan!! De begane grond is in een kwartiertje gestofzuigd, dus laat ik hem heel even alleen in de woonkamer. Toen ik beneden klaar was en weer in de woonkamer kwam, had Thijs in dat kwartier een tweede paneelgordijn naar beneden getrokken. De eerste had hij een paar weken geleden al kapot getrokken. Bij beiden is het ophangsysteem gebroken. Grrrrr……

Dit zijn de dingen, die mij enorm frustreren. We hebben een superleuke dag samen. Lekker relaxed, maar je kunt hem echt niet even alleen laten. Ik moet toegeven dat ik in dit soort situaties ontvlam in een enorme vuurzee. Ik ben dan ook even op het dakterras gaan afkoelen. Dat is ook op 1 hoog, dus ik kon hem in de gaten houden en ondertussen mijn tranen de vrije loop laten.
Toen ik was afgekoeld en weer naar binnen ging, werd ik weer overladen met kusjes en knuffels.

Speciaal onderwijs en vakanties

Zaterdagavond had ik een supergezellige avond met de meiden van ‘onbeperkt’. Dat zijn moeders van de andere kinderen van Citykids en TPG. We hebben het vooral over andere dingen gehad dan onze kinderen en daarbij vreselijk gelachen. Een van de moeders vertelde wel dat haar dochter in augustus naar school gaat. Dat is speciaal onderwijs, waar Thijs ook vanaf januari gaat starten. We hadden het erover hoe dat dan is en hoe het in de vakanties gaat. Ik ging er eigenlijk van uit dat Citykids die kinderen opvangt in de vakanties, maar dat is dus niet het geval. Er is wel een bso op die school, maar die neemt geen kinderen meer aan. Het drong ineens tot me door, dat Thijs volgende zomer weleens 6 weken thuis zou kunnen zijn….. Sorry, noem me een ontaarde moeder, maar dat baart me wel wat zorgen!

Ik kwam tot de conclusie dat ik met Basalt in gesprek wil over het feit of Thijs niet nog veel te speels is om naar school te gaan. Wellicht moeten we hem nog een jaartje laten groeien in zijn ontwikkeling. Vanaf volgende week mag Thijs 4 dagen naar Citykids. Hij is daar echt goed op zijn plek en zij helpen hem met veel geduld en we merken dat hij daar ook goed vooruit gaat. Misschien is volgend jaar een beter moment om hem naar school te laten gaan…

I’ll keep you posted…

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *