Kasteel de Haar steunzolen en slaapcentrum - Peggy Kegel

Keek op de week: Kasteel de Haar, steunzolen en slaaptherapiecentrum

Het was me het weekje wel met veel afspraken in de agenda. In sommige weken staat er niet zoveel en andere weken staat het bomvol. Daarin zal ik niet de enige zijn, want ik hoor niet anders, dan dat iedereen het zo druk heeft. Ik beschrijf in deze blog iets langer dan een week, want het begon op vrijdag met een opening bij Kasteel de Haar en het eindigde met afspraken voor Thijs voor steunzolen en bij het slaaptherapiecentrum.

Grootsch en Meesleepend; Adel op de Haar

Ik werd als blogger uitgenodigd voor de opening van de vernieuwde tentoonstelling: ‘Grootsch en Meesleepend; Adel op de Haar‘ op Kasteel de Haar. Eind negentiende eeuw erfde Etienne van Zuylen de ruïne, waarvan en deel van de fundamenten nog uit de middeleeuwen stamt. Samen met de architecten, vader Pierre en zoon Jos Cuypers, toverde hij de ruïne om in een prachtig kasteel. De tentoonstelling werd geopend door Koffietijd-presentatrice Vivian Slingerland. Ik nam mijn vriendin Lindy gezellig mee. Na de opening kregen we in kleine groepjes een rondleiding door het Kasteel. Wat een pracht en praal. Zeker de moeite waard om eens te gaan bezoeken. Ook leuk voor kinderen.

Nieuwe steunzolen voor Thijs

Donderdag had ik, samen met Thijs, een afspraak bij Penders Voetzorg. De steunzolen van Thijs worden echt te klein, dus is het tijd voor nieuwe. Er is al eens eerder gesproken over aangepaste schoenen voor Thijs, maar we dachten eigenlijk dat dat een duur geintje zou gaan worden (omdat steunzolen alleen al behoorlijk aan de prijs zijn). Thijs past nog steeds schoenen uit de winkel. Nou ja, eigenlijk zijn schoenen van het merk Bunnies, de enigen die echt goed passen. Thijs heeft aan beide voeten een hoge wreef en zijn voeten zijn ook nog eens heel breed. Er is dus niet heel veel keus qua schoenen.

Steunzolen versus aangepaste schoenen

Uit nieuwsgierigheid vroeg ik aan de orthopeed wat het zou kosten om losse steunzolen te kopen en wat voor prijskaartje er hangt aan orthopedische schoenen. En nu ga je lachen…… Het antwoord is namelijk als volgt: Losse steunzolen voor Thijs kosten om en nabij de €166,-. Dit valt namelijk niet in het basispakket van de zorgverzekering. Orthopedische schoenen, inclusief losse steunzolen, kosten ons €62,50, omdat het dan wel (met indicatie) binnen het basispakket valt. Krom he?! Je snapt wel, dat ik ook orthopedische schoenen voor Thijs heb besteld, haha. En ja, ze zijn tegenwoordig veel hipper dan de orthopedische schoenen van vroeger.

Slaaptherapiecentrum

Omdat Thijs af en aan zo vreselijk beroerd slaapt, hadden we vrijdag een afspraak bij Slaaptherapiecentrum ‘s Heeren Loo in Noordwijk. In de wachtkamer werden we herkend door een groot fan, die ons al heel lang volgt op Tiktok. Zo grappig, ik moet er nog steeds aan wennen. We zijn een uur binnen geweest bij twee slaapspecialisten voor kinderen. Ik heb verteld hoe ons avondritueel eruit ziet, wat er gebeurd als Thijs ‘s nachts wakker wordt en hoe we dan handelen. Eigenlijk doen we alles goed, maar toch slaapt Thijs niet goed door. Nu blijkt het waarschijnlijk te liggen aan het feit dat kinderen (en volwassenen) met autisme moeite hebben met de overgang van diepe slaap naar lichtere slaap. Daarom slaapt Thijs wel makkelijk in, maar wordt hij ‘s nachts wakker door die overgang. De specialisten gaan het bespreken met het team en dan worden we gebeld voor een behandelplan. Thijs moet vooral gaan leren om alleen in slaap te vallen, zodat ik er niet altijd meer bij hoeft te blijven zitten, totdat hij in slaap valt. Nou, kom maar op, ik ben er klaar voor!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *