Pictogrammen van EasyAuti - Peggy Kegel

Pictogrammen van EasyAuti

Zoals je weet heeft onze Thijs structuur nodig. Thijs is 6 jaar, heeft een ontwikkelingsachterstand, vermoedelijk dyspraxie en autisme en praat niet of nauwelijks. We maken gebruik van gebarentaal, een spraakcomputer en pictogrammen. Met pictogrammen maken we de dagplanning voor Thijs inzichtelijk en weet hij wat hem die dag te wachten staat. Wij maakten gebruik van de pictogrammen, die ze op school gebruiken. Geplastificeerde kaartjes, die toch redelijk snel kapot kunnen gaan als Thijs ermee aan de haal gaat. Wij mochten de pictogrammen van EasyAuti uitproberen en dat bevalt eigenlijk heel erg goed!

Dag- of weekplanning met magneetpicto’s

De pictogrammen van EasyAuti zijn magnetisch en bevatten weinig kleur. Dat geeft rust en overzicht en het leidt het kind niet af. In eerste instantie vond ik het heel jammer dat deze picto’s weinig kleur hebben. Ik had gedacht dat Thijs er wellicht niks mee zou doen, omdat hij kleurenpicto’s gewend is. Maar niets is minder waar en dat heeft me echt verrast. Wij maken gebruik van een dagplanning. De dagen van de week zijn wel in kleur en ze zijn in verschillende kleursets verkrijgbaar. Ik moest dan ook even aan de juf vragen welke kleur zij voor de maandag gebruiken, zodat ik het juiste kleursetje kreeg. In de avond maak ik de planning voor de dag erna voor Thijs. Ik begin met de picto van de de dag (bijvoorbeeld maandag) en daaronder plak ik twee rijen. De eerste rij geeft de ochtend tot en met de middag aan en de tweede rij geeft het avondritueel aan. Die tweede rij hoef ik bijna niet aan te passen, want die is nagenoeg elke avond hetzelfde. Het planbord hangt in de keuken en het eerste wat Thijs doet als hij ‘s morgens aangekleed beneden komt is op het planbord kijken. We lopen dan elke picto samen even door en ook ‘s middags uit school, bekijkt hij wat er komen gaat. Het geeft hem rust, dat merken we echt!

@peggykegel

Superblij met deze pictogrammen van @EasyAuti. Een #winactie kun je vinden in mijn blog. De bestellingen worden ingepakt en verzonden door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, dus soms met een overdaad aan papier en plakband, maar het komt uit een goed hart ❤️ #knuffelthijs #zorgintensief #ontwikkelingsachterstand #dyspraxie #autisme #spon

♬ Happy Up Beat (Medium) – TimTaj

Het uitpakken is al een cadeautje

Alle bestellingen bij EasyAuti worden ingepakt en verzonden door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is iets wat ik enorm toejuich. Zij doen flink hun best om er een mooi cadeau van te maken. Soms met een overdaad aan plakband, maar het komt uit een goed hart. Ons pakket was ook echt een cadeautje. Wij kregen het startpakket small met het planbord, de prachtige metalen opbergdoos, die gepersonaliseerd is met de naam Thijs, en als finishing touch de gekleurde dagpicto’s. Het waren allemaal stuk voor stuk echte cadeautjes en we werden er blij van.

Winactie

Wil jij ook voor jouw kind een start maken met de pictogrammen van EasyAuti, dan heb ik een leuke winactie voor je. Ik mag namelijk een korting weggeven van €15,-!!
Zet hieronder waarom je graag wil winnen en voor welk product je de korting zou willen inzetten. De winactie loopt tot en met dinsdag 21 februari. Daarna breng ik de winnaar per mail op de hoogte.

6 thoughts on “Pictogrammen van EasyAuti

 • Ik zou dit super graag willen winnen. Zo dat ik het ook kan gebruiken bij mij zoontje hij heeft daar zo veel baat bij. Met duidelijkheid ze gebruiken het ook op zijn school waar hij heen gaat. Het zou super tof zijn als ik dit ook kan gaan gebruiken een dag planning voor hem.

 • Cynthia Rieks says:

  Doe heel graag mee met de winactie! Zoontje is 4 jaar en begint pictogrammen nu een beetje te begrijpen en het helpt hem heel goed. Dan ga ik voor de dagplanning.

 • Wendy boshamer says:

  Doe heel graag mee met de winactie. Mijn zoontje is 6 jaar oud en is eindelijk vorig jaar gediagnosticeerd met autisme, hechtingsproblematiek en een ontwikkelingsachterstand. Ik heb ooit een bord aangeschaft echter is deze gesneuveld. Dit was best een duur grapje nu hij ouder is zou ik graag willen kijken of het weer werkt! We hopen vanuit school, accare en onszelf hem meer duidelijkheid en overzicht te geven door middel van een planbord!

 • Ans Beeldens says:

  Ik zou super graag mee doen met de winactie. Omdat ons dochtertje van 4 met ontwikkelingsachterstand en ASS dan de pictogrammen meer kan leren begrijpen, en weet wat er van haar verwacht wordt/wat de planning is.
  Ze zou er super blij mee zijn!

  • Autisme straalt ook veel liefde en iets moois uit. Maar helaas is omgaan met Autisme ook een groot avontuur voor onze lieve dochter maar ook voor de gezins leden.
   Ik ben al zo lang op zoek na dit soort pictogrammen. Dit zou ons heftige levensstijl wat rust kunnen bieden.

 • Beste ik zou heel graag willen bestellen ik sta nu stage
  In een voorziening en kunnen dit ook zeker gebruiken als bedanking zou ik dit cadeau doen.

  Het is een voorziening voor volwassenen met een beperking er is ook een persoon bij dat slecht kan horen. Dus is dit zeker een hulpmiddel

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *