Schoolzwemmen op speciaal onderwijs - Peggy Kegel

Schoolzwemmen op speciaal onderwijs

Aan het einde van vorig schooljaar kregen we het nieuws te horen. Thijs krijgt met zijn klas, vanaf dit schooljaar, zwemles op school. Nou ja, zwemles, ze mogen lekker poedelen, liedjes zingen en worden watervrij gemaakt. Ze krijgen 1 op 1 begeleiding van juffen, therapeuten en stagiairs. Ga er maar aan staan met 6 meervoudig beperkte kinderen. Diep respect voor de begeleiders.

De eerste zwemles

Vandaag was het dan zover. De eerste keer zwemmen op school. Er wordt gebruik gemaakt van het zwembad van het revalidatiecentrum, dat in hetzelfde gebouw als school gesitueerd is. Lekker handig en dichtbij. Ik was helemaal voorbereid en had de zwemtas van Thijs gisteravond al klaar gezet. Uiteraard was vanochtend de zwemles al voorbij, toen ik erachter kwam dat ik de handdoek vergeten was in de tas te stoppen. Ach ja, mijn moederskills zitten niet altijd op 100%…
Helaas kan ik de foto’s niet laten zien, vanwege de privacy van de anderen op de foto’s, maar ik heb Thijs alleen maar zien stralen. Hij was in handen van een stagiair en heb foto’s gezien mét en zonder zwembandjes en heel veel interactie met zijn klasgenootjes.

Welke luier kies je?

Thijs is 5 en nog niet zindelijk. Je komt dan al snel in die volwassen incontinentie luiers, want in de winkels zijn er geen reguliere luiers meer te verkrijgen voor kindjes van bijna 6 jaar. Voor de zomervakantie ben ik in aanraking gekomen met Nappy’s. Dat is de grootste wasbare luier webshop van de Benelux. Zij stelde mij voor om eens wasbare luiers te gebruiken. Dat is natuurlijk supermilieuvriendelijk, maar ik zag het zelf niet echt zitten, want hoe groter je kind wordt, hoe groter de plassen en uitwerpselen. Hoe doe je dat dan?

Wasbare zwemluiers van Nappy’s

En toch zei een stemmetje in mij dat ik het een kans wil geven en ben in gesprek gegaan. Als eerste stap wilde ik wel de wasbare zwemluiers gaan gebruiken bij Thijs. In de twee weken zomervakantie op de camping in Doornspijk, heeft Thijs elke dag gezwommen met een wasbare zwemluier van Nappy’s. We kregen twee zwemluiers én een tas om ze droog of nat en vuil mee te vervoeren. Ik moet zeggen dat ik heel erg tevreden ben over die luiers. Het is me alles mee gevallen. Zelfs toen Thijs er tot twee keer toe in poepte. Drol in de prullenbak gooien, broekje uitspoelen en in de waterdichte tas doen. Daarna gewoon in de wasmachine te wassen. Het broekje is makkelijk op maat te maken en ziet er ook nog eens heel leuk uit. Als een echte zwembroek, maar dan met drukknoopjes. Je kunt hier zien hoe wat voor waterrat Thijs is geworden.

Zindelijk maken

We merkten, als Thijs een wasbare zwemluier aan had, dat hij zich bewust werd dat hij aan het plassen was. Wat logisch is, want je voelt dat je nat wordt. Dat is bij die superabsorberende wegwerpluiers wel anders. Ik sprak een dame, die ook op de camping stond, dat zij wasbare luiers gebruikte tijdens het zindelijk maken van haar kinderen. Wij zijn nu ook aan het starten met een poging tot zindelijkheid bij Thijs, dus ik vind dat serieus het overwegen waard voor overdag, zodat hij het beter voelt. I’ll keep you posted over de voortgang van de zindelijkheid.
Heb jij ervaring met wasbare (zwem)luiers?

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *