De voordelen van een verzwaringsknuffel - Peggy Kegel

De voordelen van een verzwaringsknuffel

Het is alweer een paar weken geleden dat we de verjaardag van Thijs vierden. Hij is op 19 januari 6 jaar geworden en om niet alle visite in een keer in huis te hebben, is het bezoek over drie weekenden verdeeld. Zo zijn de kleine clubjes beter voor de prikkels van Thijs en kan hij het iets beter handelen. Alhoewel 3 weekenden achter elkaar ook wel weer heftig is voor hem. We krijgen heus weleens bezoek, maar nooit 3 weekenden achter elkaar. Zo wees Diqie mij over de voordelen van een verzwaringsknuffel, als hulpmiddel om te ontprikkelen.

Onrustig en overprikkeld

Thijs is een paar weken onrustig geweest na zijn verjaardag en begon weer meer te slaan. Ook op school merkten de juffen dat hij meer fysiek bezig was. Het is voor hem een uiting dat hij niet zo goed weet hoe hij zich moet gedragen. Jammer is wel dat hij steeds sterker wordt en behoorlijk kan uithalen. Het is daarom van belang dat Thijs snel tot rust kan komen. We mochten om die reden een verzwaringsknuffel uitkiezen bij Diqie. We kozen voor Hollie de Hond.

Diepe druk stimulatie

Verzwaringsproducten geven diepe druk stimulatie. Dat zorgt ervoor dat er twee gelukshormonen vrij komen in je lichaam; dopamine en serotonine. Deze twee gelukshormonen zorgen er op hun beurt voor dat het stresshormoon cortisol afneemt, waardoor je beter gaat slapen en je beter gaat voelen. Diepe druk stimulatie zorgt voor een kalmerend effect. Je kunt bijvoorbeeld ook een bijtketting tegen overprikkeling gebruiken.

@peggykegel

Wil jij ook zo’n heerlijke verzwaringsknuffel winnen?? Van @DIQIE.nl mag ik er eentje weggeven!! Vertel hieronder voor wie en waarom je zo’n knuffel zou willen winnen. Het zou ook leuk zijn als je ons beiden gaat volgen, maar dat is niet verplicht 😊 De winactie geldt t/m zaterdag 4 maart 2023. Daarna maak ik de winnaar bekend. Succes!! #diqie #verzwaringsknuffel #winactie #knuffelthijs #zorgintensief #ontwikkelingsachterstand #dyspraxie #autisme #samenwerking

♬ origineel geluid – Peggy Kegel

Resultaat bij Thijs

We hebben verzwaringsknuffel Hollie de Hond nu een week in gebruik en Thijs moest eerst even wennen. Tja, het is toch wat zwaarder dan een andere knuffel. Maar na een paar dagen merkte ik dat hij er vertrouwd mee raakte en het vaker pakte om even mee te knuffelen. Thijs zeult hem zelfs mee de trap op en af. De verzwaringsknuffels zijn ook zo ontzettend zacht, dat ik er stiekem zelf ook wel ‘s avonds mee op de bank zit.

Winactie

Op TikTok heb ik een winactie. Je kunt namelijk jouw eigen verzwaringsknuffel van Diqie winnen. De actie loopt tot en met 4 maart 2023. Kan dus alleen op TikTok. Doe je mee?

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *