De vouwwagen winterklaar maken

De vouwwagen winterklaar maken

Het zit er weer op. Na twee weken op een camping vlakbij huis, school van Thijs en Patrick’s werk, hebben we afgelopen zaterdag de vouwwagen weer opgeklapt. En dat is maar goed ook, want sinds dat we thuis zijn, is het weer totaal omgeslagen en zijn we blij dat we niet meer op de camping staan. We klappen de vouwwagen thuis binnenkort nog één keer open voor de grote schoonmaak van de wagen zelf, maar de voortent en luifel hebben afgelopen zaterdag de laatste schoonmaakbeurt van dit jaar al gehad. Vooral de flappen aan de onderkant hadden een uitgebreide poetsbeurt nodig. Eenmaal thuis gaan we de vouwwagen geheel winterklaar maken.

Kamperen met de vouwwagen zit er voor dit jaar op

We zijn in de zomervakantie bijna 4 weken op een fantastische camping voor kinderen met een beperking in Frankrijk geweest. Na twee weken thuis, zijn we nog eens twee weken gaan nazomeren bij Hoeve Bouwlust in Maasland. Ook weer met onze vouwwagen. Het was fantastisch weer, wat vaak zo is in de maand september. Vorig jaar stonden we hier ook. Een heerlijke rustige boerencamping, waar veel te doen is voor kids en er echte gezelligheid heerst. Het viel ons op dat de meeste mensen, die er stonden, uit de regio komen. Zo ook wij, want deze camping ligt vlakbij Delft, waar Thijs op school zit en vlakbij Maasdijk, waar Patrick werkt. Dus zo kunnen wij ons ‘normale’ leven weer leiden en toch nog even genieten van het campingleven. Wij houden er van. Maar nu zit het kamperen met de vouwwagen er voor dit jaar echt op.

Wat houdt ‘winterklaar maken’ voor ons in

Wij hebben deze vouwwagen (een Jamet Arizona uit 2005) nu 2 jaar. Elke vakantie met de vouwwagen maken we een lijstje met dingen, die we voor de volgende vakantie nog graag willen, of die we nog missen in de vouwwagen. Zo zijn de lampjes, die we aan de luifel hebben hangen, kapot gegaan en mis ik een spiegel. Patrick is van de technische zaken en zorgt dat de vouwwagen aankomende winter weer een onderhoudsbeurt krijgt en dat we bij de volgende vakantie voldoende haringen en tent-elastieken hebben. Binnenkort gaat de vouwwagen nog één keer open. Dat kan bij ons thuis onder de carport. Dan stofzuig ik de bedden en krijgt het wagentje zelf aan de binnenkant nog een goede sopbeurt. Ondertussen heb ik dan de dekbedden, theedoeken, handdoeken en poetsdoeken gewassen en kunnen die schoon weer de wagen in voor volgend jaar. De zomervakantie is al geboekt. Nu al zin in!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *