Een Content Retreat in Nieuwvliet-Bad

Een Content Retreat in Nieuwvliet-Bad

In het weekend van 5 t/m 7 januari 2024 was het zover. Het eerste Content Retreat, die door Marguerita en mij georganiseerd is. Met 11 meiden in totaal zaten we in een 16-persoons huis in Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad. Ik neem je in deze blog mee terug naar ons weekend en geef je uiteraard antwoord op de vraag: ‘Wat is een Content Retreat?’

Een verrassing door Roompot voor het Content Retreat

Het is vrijdag 5 januari 2023. Marguerita is nét wat eerder gearriveerd bij het huis op het park in Nieuwvliet-Bad. Ik parkeer de auto en we gaan het grote huis binnen. Wát een enorme woonkamer met een lange tafel, waar we straks allemaal aan kunnen zitten. De gezellige keuken met genoeg werkblad en goede apparatuur, biedt ons de kans om de deelnemers van een heerlijk ontbijt en lunch te voorzien. De 7 slaapkamers, 4 badkamers en infrarood sauna hebben een luxe uitstraling. Een goede basis voor een retreat. Bij binnenkomst in de grote woonkamer, worden we verrast met verschillende hapjes en drankjes en ligt er voor elke deelnemer een Koos Konijn knuffel mét verkleedset. Wat een feestje!

De deelnemers van het Content Retreat

We willen de deelnemers van het Content Retreat ook nog eens vanuit onszelf als organisatie verrassen met een goodiebag. Marguerita heeft deze zorgvuldig samengesteld en ik heb er een handgeschreven kaartje bij gedaan met een lieve boodschap. We leggen de goodiebags in de kamers op het juiste bed. De deelnemers hebben van te voren aangegeven bij wie ze op de kamer willen slapen. De dames komen binnen en brengen de koffers naar de slaapkamers. Buiten Marguerita en mij zijn er 8 bloggers en 1 ondernemer. We proosten met elkaar op het nieuwe jaar en op deze Content Retreat. De flessen bubbels zijn gesponsord door Progress Communications. Even later zitten we aan de soep, die ik had gemaakt en aan twee heerlijke borrelplanken van Puik Borrelplank. De eerste avond is goed begonnen!

Wat is een retreat?

Retreat, of het franse woord ‘retraite’, betekent letterlijk: Jezelf terug trekken. Vaak gaat dit gepaard met ontspanning en zelfzorg. Na het eten staat er dan ook een skincare workshop op het programma. Ik werk al 8 jaar samen met een bedrijf, die hoogwaardige producten, op basis van aloe vera, in de markt zet. En vanavond laat ik de deelnemers een goede skincare met de juiste producten ervaren. In 6 stappen een huid, die je nog nooit eerder ervaren hebt. Met de kracht van aloe vera uiteraard. We eindigen de skincare workshop met een gelmasker, die je lekker de hele nacht kan laten zitten. En na nog wat drankjes en hapjes gaan we lekker slapen.

Trainingen voor je content en ontspanning

Zaterdagochtend starten we met een heerlijk ontbijtje dat Marguerita en ik klaarmaken. Dan staat er een training op het programma. Brainstormen met de regenboogmethode. Marguerita vertelt dat je als blogger of ondernemer soms geen inspiratie meer hebt of je weer niet meer wat voor artikel je nog kunt schrijven. Marguerita heeft de regenboogmethode uitgelegd. Zeer inspirerend en leerzaam! Zo heb je altijd genoeg ideeën voor je volgende blog, artikel of persbericht. Ik ga het zeker inzetten voor mijn eigen content en blogs. Wil je weten wat de regenboogmethode precies is? Ga dan mee op een van onze volgende Content Retreats.
Na de lunch is het tijd voor ontspanning en gaat een ieder zijn eigen weg. Een aantal gaan het grootste zwembad van Zeeland onveilig maken, anderen gaan wandelen en weer anderen gaan de omgeving verkennen met de E-chopper.

Presentatie en diner door Roompot

Aan het eind van de middag gingen we naar een chill- en gamezone voor oudere kinderen, waar Baptiste (de parkmanager van Roompot) ons een presentatie geeft over hoe Roompot zich geëvolueerd heeft door de jaren heen. Elke vakantie bij Roompot is een beleving, niet zomaar een huisje wat je huurt. Het gaat om de prachtige omgeving en het doel van jouw vakantie. Sommigen willen een workation in de natuur, die bijvoorbeeld heel goed te doen is in Roompot Cuber Veluwe, maar anderen willen juist met de voeten op het strand staan met een beachhouse in Vlissingen. Voor elk wat wils dus. We eindigen deze middag in het restaurant met een heerlijk diner, die ons aangeboden word door Roompot.
Deze avond hebben we nog een training op het programma staan. Geen Content Retreat zonder een TikTok training uiteraard. De tips, die ik geef, worden direct geïmplementeerd. En de dames hebben ook genoeg vragen aan me. De TikTok training wordt als zeer waardevol ervaren. We praten nog lang na en gaan best laat naar bed, maar het was een ontzettend leuke en waardevolle dag.

Afsluiter van het Content Retreat

Op zondag starten we wederom met een ontbijtje, gevolgd door weer een fantastische training van Marguerita. Dit keer legt ze het begrip ‘channelend schrijven’ uit. Fascinerend hoe het universum werkt! Ik zou eens meegaan met een volgende content retreat, om dit te kunnen ervaren.
In de middag hebben we via Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen een afspraak bij Eglizen, een ontspannend boetiekhotel in een voormalige kerk in Hoofdplaat. De Bed & Breakfast heeft 4 fantastische kamers, die met zeer veel stijl zijn ingericht. Wat een prachtige plek. We mogen door de prachtige ruimtes door naar boven lopen, waar we in een ware yogastudio terecht komen. Na een uur in steeds moeilijkere posities, krijgen we als afsluiting heerlijke broodjes en soep aangeboden door Theetuin Nieuwe Haven.
Voor een leuk vakantiehuisje in Zoutelande, kun je even kijken op Daily Breakfast.

@peggykegel

Superleuke Content Retreat georganiseerd samen met @Marguerita Bisschop. Met grote dank aan @Roompot, Progress, Puik borrelplank, Eglizen, Gastvrij Zeeuws Vlaanderen en Theetuin Nieuwe Haven #weekend #contentretreat #retreat #retraite #oppad

♬ Room Tour – Putry

Een succesvol Content Retreat voor herhaling vatbaar

Na de soep en broodjes gaan de deelnemers weer naar huis en blijven Marguerita en ik nog een laatste nacht slapen om de boel op te ruimen. We hebben de evaluatie in de infrarood sauna gedaan en zijn moe maar voldaan naar bed gegaan. Een content retreat is dus een retreat, voor jezelf en voor de content, die je maakt. Je krijgt nieuwe inzichten, ideeën en vol energie ga je weer naar huis. Ook wij hebben dit ervaren en gaan dit in de toekomst zeker nog vaker organiseren.
Wil jij ook eens een content retreat meemaken? Hou dan vooral mijn Instagram in de gaten en wie weet, ben jij er een volgende keer bij.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *