Van moeder van een zorgintensief kind naar inspirerende spreker

Van moeder van een zorgintensief kind naar inspirerende spreker

Normaal gesproken schrijf ik in mijn blogs over ons leven als gezin met onze zorgintensieve Thijs, maar nu wil ik het anders insteken en vraag ik om hulp. Ik krijg namelijk zoveel positieve reacties op mijn blogs, TikTok video’s en Instagram posts, dat ik besloten heb om mijn horizon te verbreden en een groter publiek te bereiken. Van moeder van een zorgintensief kind naar inspirerende spreker. Ik stel mezelf graag even voor.

Moeder van een zorgintensief kind

Mijn naam is Peggy, getrouwd met Patrick en samen hebben we zoon Thijs van bijna 7 jaar. Uit een eerdere relatie heb ik dochter Mandy van 18, die volledig bij haar vader woont.
Onze Thijs is meervoudig beperkt. Hij heeft een algehele ontwikkelingsachterstand (Hij ontwikkelt zich nu als een kind van nét 3 ongeveer), dyspraxie (moeite met motoriek), autisme en is non verbaal. Onze communicatie is een mengeling van woorden, klanken, gebaren, pictogrammen en we maken we gebruik van een spraakcomputer. Ook is Thijs (nog) niet zindelijk.

Samen Zorgen, Samen Leren

Ik zit in een project ‘Samen Zorgen, Samen Leren’, waarbij we met een poule van zo’n 30 ouders van zorgintensieve kinderen, ingezet worden bij de opleidingen Geneeskunde en Pedagogiek aan het UMC in Amsterdam. Deze toekomstige artsen en pedagogen komen tijdens hun studie helemaal niet in aanraking met ouders van een zorgintensief kind. En aan ons mogen ze ALLES vragen. We zijn getraind om antwoorden te geven, maar ook om feedback te geven.
Laatst was er een evaluatie van ons project en kregen we terug van de studenten, dat, van al die jaren studie, het gesprek met ons ouders het meest waardevol en intens werd ervaren. Iets om trots op te zijn!

Een zorgintensief kind

Elk zorgintensief kind is anders. De een nog medisch-er dan de ander, maar ook het gedrag en de zorg verschilt enorm. Wij hebben het ‘geluk’ dat Thijs geen medische aandoening heeft, behalve dat er ergens een weeffoutje moet zitten in zijn genen. Die hebben de geleerden tot op heden nog niet gevonden. Geen diagnose dus, maar dat neemt niet weg dat de zorg zwaar is. 
Thijs is enorm leerbaar, maar heeft een concentratieboog van een aardbei. Hij is enorm sterk en heeft geen controle over zijn kracht. Daardoor maakt hij alles, wat hij vast pakt, vaak kapot. Niet bewust, maar vindt alles wel heel erg grappig. Thijs kan door overprikkeling ook gaan gooien, slaan en schoppen. Wat betekent dat hij 24 uur in de gaten gehouden moet worden, waarbij je ogen in je achterhoofd moet hebben. Je staat continu ‘aan’. Zorgintensief dus!

Inspirerende spreker

Thijs is bijna 7 jaar, maar in die 7 jaar, hebben we al heel veel meegemaakt. Van onderzoeken en het besef van het hebben van een zorgintensief kind (levend verlies), tot de enorme drempels van aanmelding bij medisch kinderdagverblijf, speciaal onderwijs, logeerhuis en WLZ. Door Mandy, heb ik geleerd om moeder te zijn en te kunnen zorgen. Door Thijs, heb ik geleerd om te genieten van de kleine dingen in het hier en nu. Wij zijn een gezin, die graag in mogelijkheden denkt en zoveel mogelijk dingen onderneemt, die ‘normale’ gezinnen ook doen.

Naast de zorg voor Thijs, ben ik ondernemer, een multipassionate, met meerdere inkomstenstromen. Want ik ben méér dan alleen ‘moeder van’.
Ik probeer anderen te inspireren om meer uit het leven te halen. Je mag ambitieus zijn, shinen, jezelf laten zien, jouw potentie omarmen. En je zal zien, dat je er een enorme bak energie van krijgt en dat je met een positieve blik met beide benen op de grond komt te staan. 
Is het altijd rozengeur en maneschijn? Nee joh, zeker niet. Ik heb ook dagen dat het me teveel is en dat ik jank om elke scheet, die er gelaten wordt. Maar dan denk ik: Vandaag is geweest en morgen is er weer een dag, die je weer met een positieve blik mag beginnen. 

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig geworden? Dan kun je een kijkje nemen op mijn TikTok. Daar laat ik ons leven zien als gezin met onze Thijs. Wil je me inhuren als spreker? Dat kan natuurlijk! Laat dan een reactie achter of mail me op spreker@peggykegel.nl

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *