Kerst vieren met een zorgintensief kind

Kerst vieren met een zorgintensief kind

Is kerst met een zorgintensief kind anders? Jazeker! We moeten er rekening mee houden dat we Thijs niet overprikkelen, zodat onze kerst en die van onze medekerstvierders niet gevuld wordt met een ‘in storing staande Thijs’, die de boel bij elkaar schreeuwt en de nodige meppen uitdeelt.

Zondag 24 december 2023; Kerst vieren bij mijn zus

De zondag voor kerst zijn we gaan lunchen bij mijn zus en zwager en dochter Lotte. We nemen de aangepaste stoel van Thijs (Bello voor de kenners) altijd mee op visite. Die geeft hem de nodige rust in zijn lichaam, zodat hij een lunch vol kan houden. Na de lunch ff lekker buiten scharrelen bij de paarden geeft hem weer de nodige lichamelijke beweging. Die afwisseling heeft Thijs echt nodig en hij deed het fantastisch!

Ehen rustige Eerste Kerstdag 2023

Maandag eerste kerstdag hadden we niks gepland staan, zodat Thijs niet twee dagen achter elkaar veel prikkels krijgt. We zijn lekker gaan uitwaaien bij Meijendel. Bijna 1,5 uur gewandeld en gestruind door de duinen. We hadden die middag geen kind aan Thijs.

@peggykegel

Bijna 1,5 uur hebben we gewandeld. ‘S middags hadden geen kind meer aan #knuffelthijs #zorgintensief #ontwikkelingsachterstand #dyspraxie #autisme

♬ Gameboy Color – Drax Project

Tweede Kerstdag 2023; Kerst en verjaardag thuis vieren

Tweede kerstdag kregen we visite bij ons thuis. Om kerst te vieren, maar ook omdat ik dan jarig ben. We kregen mijn schoonvader en zwager voor de lunch en mijn moeder en bonuspaps voor het avondeten.
Thijs wordt superblij van deze mensen, maar we moeten zorgen dat hij niet ‘overloopt’ in zijn enthousiasme. Dus ook op zo’n dag is afwisseling heel belangrijk. Af en toe even naar buiten om het koppie weer leeg te krijgen door het frisse winterweer. Is voor hem en voor onszelf natuurlijk ook fijn.

Hét recept voor een gezellige kerst

Goed kijken wat jouw kind nodig heeft is hét recept voor gezellige dagen. Net als op reis gaan met jouw zorgintensieve kind.Thijs heeft het supergoed gedaan. We zijn trots op hem.
Hoe vier jij kerst met jouw zorgintensieve kind?

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *