Logeren bij B&B Slot Loevestein

Logeren bij B&B Slot Loevestein

Afgelopen weekend was het dan zo ver. We hadden al voor november gereserveerd, maar moesten omboeken vanwege een stroomstoring. Wat in het vat zit, verzuurd niet, zeggen ze dan. Voor december hadden we al een weekend in Valkenburg gepland. Omdat Thijs 1x per maand een heel weekend in het logeerhuis is, was januari dan onze volgende kans. Patrick en ik gingen logeren bij B&B Slot Loevestein.

In het donker aankomen bij Slot Loevestein

Omdat Patrick op vrijdag nog een volledige dag moest werken, vertrokken we pas laat in de middag naar Poederoijen. De receptie was al dicht, dus moesten we de sleutel uit het sleutelkastje halen, waar we de code van hadden gekregen. Het was een heuse speurtocht met allerlei aanwijzingen, wat het ontzettend leuk maakte. We moesten een grote kasteelsleutel gebruiken om de grote deur bij de toegangspoort te openen en daarna moesten we nog een hek door met een druppelsleutel. We kwamen aan op de binnenplaats met links en rechts soldatenhuisjes op een rij. Als je de soldatenhuisjes voorbij loopt, dan staat er links een groot wit gebouw en met daarin de kamers van de Bed & Breakfast. Daar was weer een andere sleutel voor, die ook op de kamer past. De speurtocht was met succes afgesloten! Vanuit de Bed & Breakfast kijk je op het prachtig verlichte Slot Loevestein.

Op vrijdagavond gingen we eten bij Grand Café ‘t Gelagh in Gorinchem

De kamer en het ontbijt bij de B&B

We boekten de commandeurskamer bij de B&B. Een prachtige grote kamer met uitzicht op het Slot. De badkamer en suite heeft een douche, een bad, een wastafel, een toilet en een bidet. Lekker ruim ook en goed schoon. Het bed sliep ook heerlijk, dat hadden we echt even nodig na de nachtelijke taferelen met Thijs. Om 9 uur werden we verwacht bij het ontbijt, die werd geserveerd in de Taveerne. Het ontbijt was niet heel uitgebreid, maar wel ontzettend lekker. Vooral het brood, de vers van de bakker komt, die ze ter plekke nog even afbakken. Echt verrukkelijk!

@peggykegel

Thijs is in het logeerhuis. Patrick en ik zijn een weekendje bij B&B Slot Loevestein. Zo prachtig hier!! #knuffelthijs #oppad #metmanlief #weekendjeweg #logeerhuis #bedandbreakfast

♬ Good Feeling – Jane & The Boy

Rondleiding op Slot Loevestein

Slot Loevestein is het beroemdste kasteel van Nederland en Dirc Loef van Horne startte in 1358 met de bouw ervan. Door de eeuwen heen zijn er meerdere torens gebouwd en zijn ook de soldatenhuisjes aangelegd. Slot Loevestein is voor lange tijd een gevangenis geweest, waar de beroemde Hugo de groot wist te ontsnappen in een boekenkist. Met aarden wallen, dubbele grachten, bomvrij onderkomen, munitiekelder en een straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een 18e-eeuws soldatendorp. De rondleiding op Slot Loevestein is zeker aan te bevelen om meer te weten te komen over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie.

Slot Loevestein in het Munnikenland

Het Munnikenland is een natuurgebied in het westelijke puntje van Gelderland, omsloten door de Waal en en de Afgedamde Maas. Waar deze twee rivieren samenkomen, staat Slot Loevestein. Een paar weken voordat wij er waren, was het gebied nog afgesloten wegens hoog water. In het Munnikenland lopen grote grazers, zoals de rode geuzen en de konikpaarden. Toen we van een uitje terugreden naar Slot Loevestein, werden we verrast door een optocht van de konikpaarden. Wat een prachtig gezicht! Uiteindelijk voegden zij zich bij de rode geuzen voor een grote pluk hooi. Prachtige ervaring om van dichtbij mee te maken.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *