'Slaap lekker, Kleine Muis' - een mindfulness voorleesboek

‘Slaap lekker, Kleine Muis’ – een mindfulness voorleesboek

Toen ik klein was en moeite had om in slaap te vallen, deed mijn moeder een soort meditatie met mij. Ze kwam naast mijn bed zitten en praatte zachtjes tegen mij. Ik moest op mijn rug liggen en mijn ogen dicht doen. Zij vertelde me dat ik eerst mijn achterhoofd in het kussen moest drukken en daarna ontspannen. Daarna mijn schouders in het matras drukken en dan weer ontspannen. Dan weer mijn armen en helemaal tot mijn tenen aan toe een voor een in het matras drukken en daarna weer ontspannen. Het hielp, wat ik viel vaak daarna in slaap. Nu is er een voorleesboek, die door ontspanningsoefeningen, jouw kleintje in slaap laat vallen. Het boek heet: ‘Slaap lekker, Kleine Muis‘.

Kinderen en mindfulness

Als kinderen op jonge leeftijd al bekend raken met mindfulness, hebben ze daar later veel profijt van. Het leert ze al vroeg bewust te worden van het lichaam en hoe het voelt. Kinderen hebben nog niet dat duivelse stemmetje in het hoofd, die het gevoel kan onderdrukken. Zij hebben juist dat onderbuikgevoel heel sterk. Door al vroeg aan mindfulness te doen, leren ze dat onderbuikgevoel de boventoon te laten voeren.

Slaap lekker, Kleine Muis

In dit voorleesboek gaan Kleine Muis en haar vriendjes lekker buiten spelen. Ze rennen en spelen, totdat het donker wordt. Dan moeten ze naar huis, maar opeens barst er een onweer los. Angstig rennen ze naar huis, door de regen, de flitsen en de donder. Als Kleine Muis thuis komt, is het bedtijd, maar zit de angst er nog flink in. Ze kan niet in slaap vallen. Grote Muis helpt haar, door ademhalingsoefeningen, te ontspannen. Jouw kleintje kan meedoen. Dat is juist zo leuk aan dit boek.

Winactie

Van uitgeverij Deltas mag ik een exemplaar van dit leuke voorleesboek ‘Slaap lekker, Kleine Muis’ weggeven. Wat moet je daar voor doen en wat zijn de spelregels?

 • Vertel in de reacties voor wie en waarom je dit voorleesboek wilt winnen
 • Je kunt meedoen t/m 28 maart
 • Na 28 maart kies ik een winnaar en die breng ik per mail op de hoogte (zorg dus voor een geldig mailadres).
 • Over uitslagen wordt verder niet gecorrespondeerd

Wil je meedoen met andere winacties? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina. Zo wordt je wekelijks op de hoogte gehouden van nieuwe blogs en winacties

4 thoughts on “‘Slaap lekker, Kleine Muis’ – een mindfulness voorleesboek

 • Graag zal ik dit voorleesboek willen winnen voor mijn dochtertje van bijna 3 jaar! (26maart)
  Yinthe ontwikkelt anders dan “normale” kindjes.
  Voor een vast ritueel van haar slaap momenten lees ik haar een boek voor.

  Leuk om weer wat nieuws in de kast te hebben!

  • Colinda keurntjes says:

   Hoi ik doe graag mee niet voor mezelf. Ik weet van 1 van onze zoons wat het is met slaapproblemen. Nu wil ik het boekje aan de kinderopvang geven bij ons in de straat.

 • Esther Grit says:

  Ow wat een leuk boek! Dit lijkt me geweldig voor mijn nichtje. Ze heeft nog wel eens moeite met slapen. Vaak wakker en dan moeilijk aan kunnen geven wat er aan de hand is. Hoop dat dit haar kan helpen rustig en ontspannen in slaap te vallen.

 • Graag zou ik dit voorleesboek willen winnen voor in de creche waar ik werk. Ik hou 1 voor 1 zoveel van mijn peutertjes. En zou dit supergraag voor hen winnen. Voor ons middagdutje lezen we altijd een boekje voor. Dit boekje zou enorm goed passen in ons ritueeltje. Ook volg ik jou al super lang, en zou ik enorm blij zijn mocht ik iets van jullie/uw ontvangen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *