Waar moet een grote woonkeuken aan voldoen?

Waar moet een grote woonkeuken aan voldoen?

Zoals je misschien wel weet, zijn wij als gezin al een tijdje op zoek naar een ander huis. We willen graag een grote tuin. En bij een grote tuin hoort ook een groot huis. En hoewel we niet al teveel eisen hebben, is er natuurlijk wel een wensenlijstje. Bovenaan dit wensenlijstje staat uiteraard die grote tuin van minimaal 500 m2 en een grote leefkeuken. Waar moet een grote woonkeuken aan voldoen? Ik neem je mee in onze wensenlijst.

Een functionele woonkeuken

Als eerste is, in mijn beleving, een woonkeuken de spil van het huis met uitzicht op die enorme grote tuin. Het is een plek waar een knots van een eettafel staat met veel stoelen, waaraan je kunt eten, tafelen, spelletjes doen en werken. Ook moet het een functionele keuken zijn, dus van alle gemakken voorzien, zoals een grote kookplaat, een vaatwasser, een Amerikaanse koelkast en een quooker. Voor keuken inspiratie zoek ik graag op internet. Ik zou graag een eiland in de keuken hebben, maar ik weet nog niet zo goed of ik daar nou echt wil koken of dat het eiland bestemd is voor het voorbereidend snijwerk. Ook zou het fijn zijn als onze toekomstige woonkeuken ruimte heeft voor een speelhoek voor onze zorgintensieve zoon.

De uitstraling van de keuken

Wat belangrijk is in onze droomkeuken, is dat het een frisse uitstraling heeft. Het liefst de muren in een lichte kleur en dan breng je met de inrichting de kleur in de ruimte. Dan kun je nog eens van kleur veranderen. Ik vind het lastig om een keuken in een kleur te kiezen, omdat ik bang ben, dat je er zo snel weer op bent uitgekeken. Al vind ik een zwarte keuken echt zó tof, als ik dat zie op internet en in de woonbladen. Maar of ik dat durf, dat weet ik echt nog niet. Omdat onze droomkeuken een grote raampartij met uitzicht op de tuin heeft, brengt dat ook al de groene kleur binnen. Ik zie ook grote planten voor me in de woonkeuken, en op de tafel staat een groot boeket met gekleurde bloemen.

Het droomhuis komt vanzelf op ons pad

Alhoewel we tot op heden het droomhuis nog niet gevonden hebben, is onze wensenlijst wel duidelijk. Die grote woonkeuken met uitzicht op de tuin moet er zijn of gerealiseerd kunnen worden. We zitten gelukkig niet op een schopstoel. We hebben een goed huis, maar we hebben geen tuin. En dat is wat we graag willen voor onze Thijs. Thijs is zorgintensief en heeft ruimte nodig om zijn energie kwijt te kunnen. Het is in deze tijd lastig om een betaalbare woning te vinden, maar ik weet het zeker: Het droomhuis komt vanzelf op ons pad.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *