Creatief met origami 3D pauw - Peggy Kegel

Creatief met origami 3D pauw

Laten we voorop stellen dat ik niet heel creatief ben aangelegd, maar toen ik gevraagd werd om eens te gaan stoeien met de origami 3D pauw van Alexander, kon ik eigenlijk geen nee zeggen. Ik vond het namelijk een goede mogelijkheid om tijdens onze kerstvakantie in de avonden eens echt offline te zijn en me bezig te houden met iets creatiefs. Om het hoofd leeg te maken, zeg maar. Helaas had ik in de kerstvakantie een flinke griep te pakken, dus mijn hoofd stond totaal niet naar iets creatiefs. De pauw moest nog even wachten.

Ik had de smaak te pakken

Gisteren had ik mijn zinnen erop gezet om te gaan starten en pakte de doos. 8+ stond er op de doos. Dat moet toch lukken, dus vol goede moed maakte ik de doos open. Er zat een instructieboekje bij en allemaal gekleurde blaadjes met vormpjes, die al vouwlijntjes hadden. De eerste paar stukjes was even zoeken, maar ik kreeg de smaak te pakken. Ik heb 549 stukjes zitten vouwen, ondertussen gezellig facetimend met mijn moeder, die zich rot gelachen heeft om haar opeens creatieve dochter. Aan het eind van de avond had ik ze allemaal gevouwen en per 10 in elkaar geschoven, zodat het makkelijk op te ruimen was voor de nacht. Ik dacht het meeste werk er wel op zat.

De tweede creatieve avond

Vanavond ben ik met veel plezier, want ik moet zeggen dat het vouwen mijn hoofd wel leeg maakte, verder gegaan met de origami 3D pauw. Het instructieboekje vertelt precies hoe je de stukjes in elkaar moet schuiven. Je kunt er zelfs een video van bekijken, dus een kind kan de was doen. Ik tel precies de hoeveelheid blauwe en groene stukjes uit en leg ze netjes naast elkaar. Vervolgens schuif je ze als een puzzel in elkaar. Als je het laatste stukje van de reeks (waar je mee bezig bent) in elkaar wilt schuiven, dan valt het eerste deel weer uit elkaar. Dat gebeurt vast niet bij iedereen, maar bij mij wel. Hier komt dus duidelijk naar voren dat ik niet handig ben, maar vooral geen geduld heb. Tjonge, wat heb ik zitten vloeken. Ik ben afgehaakt en heb alles weer netjes opgeborgen in de doos.

Tot slot

Dat de pauw niet af is, is natuurlijk volledig aan mezelf te wijten. Want het is wel een onwijs gaaf ding en knap hoe iemand dat kan ontwerpen. En nee, ik heb niets kapot gemaakt en alles zit weer netjes per 10 in elkaar geschoven. Dus wie er in de buurt woont en de uitdaging aan wil gaan om de pauw tot zijn volle glorie te creëren, dan mag je de doos bij me op komen halen. Mocht je nou te ver weg wonen en hem gewoon willen bestellen, dan kan dat hier. De pauw is echt prachtig en er zijn zelfs veel meer varianten voor de echte creatieveling.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *