De Monumenten van de wielersport

De Monumenten van de wielersport

In mijn blogs heb ik er, volgens mij, nog niet veel over verteld. Mijn man Patrick is een echte wielerfanaat. Vooral het wegwielrennen en het veldrijden vindt hij geweldig. Hij beoefent de sport ook zelf en kan daarmee lekker zijn hoofd legen. We hebben hier 3 fietsen voor hem en de 4e heeft hij in gedachten al ontworpen. Ja joh….hij ontwerpt zelf zijn fietsen qua spuitwerk enzo. Ieder zijn hobby, zullen we maar zeggen. Je kunt hem niet blijer maken dan met een mooi wielerboek als cadeau. Ik heb hem dan ook De Monumenten van de wielersport van uitgeverij Deltas voor zijn verjaardag gegeven. Zijn ogen glommen van blijdschap.

5 historische eendagskoersen uit de wielersport

La Doyenne, Vlaanderens Mooiste, La Primavera, de Hel van het Noorden en de Koers van de Vallende Bladeren. Dit zijn de 5 historische koersen, die op 1 dag worden gereden, van de wielerkalender. Patrick zit dan aan de buis gekluisterd. Deze koersen zijn zo uniek, dat ze sinds een aantal jaar ‘De Monumenten’ genomen worden. Grote renners zoals Van der Poel, Van Art, Evenepoel en Pogacar willen minstens één van deze koersen in het jaar winnen, want dan pas kun je spreken van een geslaagd seizoen. Er zijn maar 3 renners gelukt om álle Monumenten te winnen: Rik van Looy, Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck.

Het monumenten boek

In De Monumenten van de wielersport staan prachtige foto’s met de verhalen van 5 journalisten, die de koersen door en door kennen. Het belicht de verhalen achter de wedstrijden, de helden, de dramatische momenten en wat de koersen stuk voor stuk zo uniek maakt. Een must-read voor iedereen die de passie en het drama van de Monumenten wil ervaren. Je kunt het boek hieronder winnen, maar mocht je te laat zijn voor de winactie, dan kun je De Monumenten van de wielersport bestellen bij Bol.

Winactie

Van uitgeverij Deltas mag ik een exemplaar van De Monumenten van de wielersport weggeven. Wat moet je daar voor doen en wat zijn de spelregels?

  • Vertel in de reacties voor wie en waarom je dit boek wilt winnen
  • Je kunt meedoen t/m 25 november 2023
  • Na 25 november kies ik een winnaar en die breng ik per mail op de hoogte (zorg dus voor een geldig mailadres).
  • Op 27 november wordt het boek verstuurd, zodat je deze nog vóór 5 december in huis hebt.
  • Over uitslagen wordt verder niet gecorrespondeerd

3 thoughts on “De Monumenten van de wielersport

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *