De slaaptherapie is afgerond - Peggy Kegel

De slaaptherapie is afgerond

Gisteren had ik via Teams een afrondend gesprek met de oefentherapeut van Slaapexpertisecentrum Advisium ‘s Heeren Loo. Het is bijna niet te geloven, maar het slapen van Thijs gaat echt wonderbaarlijk goed. Zo goed zelfs, dat we het afrondende gesprek konden hebben gisteren.

Een kind als ieder ander

In een eerdere blog kun je lezen, hoe we stapsgewijs het slaapprobleem van Thijs hebben aangepakt. Ik denk persoonlijk niet dat het alleen onze aanpak is geweest, dat Thijs tegenwoordig zo goed slaapt, maar dat het samen valt met het ouder worden van Thijs én het slapen bij het logeerhuis. Alles valt gewoon precies goed op zijn plek en slaapt Thijs, zoals ieder ander kind bijna elke nacht door.

Veranderingen

Feit blijft wel natuurlijk dat Thijs het lastig vindt als hij ergens ‘nieuw’ gaat slapen, bijvoorbeeld afgelopen vakantie. De eerste nacht heeft hij het altijd even moeilijk, maar de nachten daarna zijn eigenlijk altijd weer goed. Ook de eerste nacht weer thuis in eigen bed slapen na de vakantie, was even wennen. Maar nu gaat het alweer super. Hij slaapt van 20:00 uur tot 06:00 uur. Misschien voor andere mensen vroeg, maar wij zijn er ect ontzettend dankbaar voor. En het ene kind heeft nou eenmaal meer slaap nodig, dan de ander. Mandy moest je bijvoorbeeld echt elke ochtend wakker maken, als ze naar school moest. Gewoon een heel ander kind, die meer slaap nodig heeft.

Weer een mijlpaal

We zijn de oefentherapeut én het logeerhuis ontzettend dankbaar dat het allemaal zo goed verlopen is. Thijs slaapt 9 van de 10 nachten gewoon door, wat we een jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. Gelukkig mag ik de oefentherapeut altijd een berichtje sturen, als het minder goed gaat met het slapen van Thijs of als we nog ergens anders tegenaan lopen qua slapen. Dat geeft ook een ontzettend fijn gevoel. Maar voor nu is er weer een mijlpaal behaald.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *