Fijne motoriek oefenen met het lockboard - Peggy Kegel

Fijne motoriek oefenen met het lockboard

Alle kinderen komen in een ontwikkelfase, dat ze gaan oefenen met de fijne motoriek. Meestal vanaf een jaar of twee. Onze Thijs doet er wat langer over, omdat hij meervoudig beperkt is, maar met zijn bijna 6 jaar doet hij zijn stinkende best. Het gaat al steeds beter en met het lockboard kan hij flink oefenen met zijn fijne motoriek.

Wat is het lockboard

Het woord zegt het eigenlijk al. Het lockboard is een houten bord met allerlei soorten slotjes er op, zoals een schuifslot, een hangslot en zelfs een kettingslot. Na het openen van een slot, kun je het deurtje erachter open maken. Ook zitten er twee puzzelstukjes in, twee schuifspellen op en een paar draaiende tandwielen. Genoeg voor urenlang speelplezier en je kunt het gewoon online bestellen.

Max & Lea

Het lockboard is van het merk Max & Lea. Een frans bedrijf van twee mannen, die graag kinderen ziet spelen met natuurlijk en educatief speelgoed, zonder plastic. Het speelgoed is van hoge kwaliteit en gemaakt van recyclebaar materiaal. Ze zijn gestart in 2020 met het playboard en zo’n anderhalf jaar later kwamen er nog eens 4 mooie producten bij, waaronder het lockboard. Elk jaar planten ze bomen in samenwerking met ReforestAction en geven ze speelgoed weg aan kinderen in nood.

Fijne motoriek

Het speelgoed van Max & Lea is ontworpen om de fijne motoriek en de psychomotorische ontwikkeling te helpen ondersteunen bij kinderen. Doordat je op verschillende manieren kunt spelen met dit speelgoed, past het zich aan elke ontwikkelleeftijd van jouw kindje aan. Het speelgoed is educatief, evolutionair en het zorgt ervoor dat jouw kindje niet hele dagen achter een schermpje zit. Thijs heeft zijn lockboard nog niet gezien, want die zit al in de zak van Sinterklaas. Aankomende zondag vieren wij pakjesmiddag met familie. Ben benieuwd naar de reactie van Thijs als hij het pakje met het lockboard open maakt.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *